sâmbătă, octombrie 12, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriProgram de finanţare 2018, propunere

Program de finanţare 2018, propunere

În cadrul programului de finanţare Start Up Nation de anul acesta, s-a făcut propunerea ca antreprenorii să primească un avans de 30% din suma totală aprobată.

Aceaste propuneri de modificare ale proiectului ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017, care a fost publicată pe site-ul www.imm.gov.ro, luni, 1 octombrie.

Anul trecut planurile de afaceri au fost realizate pe o grilă care s-a schimbat în acest an.

Peste 11.000 de aplicanţi care nu au primit punctajul necesar în 2017 aşteaptă să se poată înscrie în 2018, cu aceeaşi firmă.

O modificare importantă este depunctarea judeţelor unde există cel puţin 4 IMM la 100 de locuitori, între acestea regăsindu-se Bucureşti, Ilfov şi Cluj.

În vara 2018, datorită lipsei derulării programului SUN, ONRC a prezentat date statistice care relevă o scădere a firmelor înregistrate.

Vor beneficia de punctaj suplimentar firmele din domeniul producţiei, serviciilor, industrii creative, comerţ şi alte activităţi, faţă de sectorul IT care a fost favorizat în primul an de lansare a programului.

Punctajul acordat pentru crearea unui loc de muncă suplimentar faţă de cele obligatorii şi a unui post ce urmeazş a fi ocupat de o persoană defavorizată este mai mic decât în anul precedent.

Se va calcula si aloca un număr de puncte corespunzător şi în funcţie de ponderea pe care o reprezintă echipamentele din cifra de afaceri.

O nouă condiţie este ca nici unul din acţionarii sau asociaţii celui care solicită finanţarea să nu fi fost asociat unic sau acţionar într-o companie care a fost declarată în insolvenţă sau faliment.

S-a eliminat în schimb criteriul prin care tehnologiile care erau mai noi de 3 ani primeau puncte suplimentare, acesta fiind caracterul inovativ al investiţiei.

Anul acesta au fost depuse 19.000 de cereri, din care au fost selectate 10.000 de proiecte, iar dintre acestea au fost semnate 8.444 de contracte. Start-Up Nation permite o alocare maximă de 200.000 lei/beneficiar şi a avut anul trecut o finanțare de 1,71 miliarde lei. ( sursa: jurnalul.antena3.ro)

Articolul precedent
Articolul următor
ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT