sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessPortretul unui avocat de succes: Emilio Alonso Luque Ascanio și drumul său...

Portretul unui avocat de succes: Emilio Alonso Luque Ascanio și drumul său în lumea afacerilor

Emilio Alonso Luque Ascanio este un avocat cu o carieră lungă. Din 2008, își desfășoară un rol fundamental în sector, conducând propria sa firmă de avocatură, în București. Viziunea sa antreprenorială l-a determinat să se implice activ în interesele pe care investitorii spanioli le-ar putea avea în România, facilitându-le intrarea pe piață prin diverse mecanisme. Acest lucru l-a urcat în fruntea listei de profesioniști participanți în Asociația de afaceri spaniole din România (ASEMER), ocupând funcția de președinte începând cu anul 2020.

C&B: Descrie-ți activitatea.

Emilio Luque: O mare parte din activitatea mea zilnică o ocupă rezolvarea diferitelor dosare deschise la firmă. Acest lucru presupune o adaptare totală, deoarece natura acestora implică un dinamism dificil de conciliat cu o rutină. Trebuie să adaugăm responsabilitatea rolului desfășurat în cadrul ASEMERR, care necesită, de asemenea, atenție fără a fi limitată de orar. Pot reuși să gestionez cu succes toate provocările zilnice datorită faptului că întotdeauna am dat prioritate faptului de a mă înconjura de profesioniști care înțeleg perspectiva afacerii și, desigur, datorită sprijinului familiei mele.

C&B: Cum a evoluat cariera/afacerea ta?

Emilio Luque: De la terminarea studiilor, am fost conștient că drumul meu va fi orientat către deschiderea unei afaceri proprii. După niște experiențe îmbogățitoare lucrând pentru alții, oportunitatea a apărut și am decis să pornesc într-o călătorie care continuă de peste 15 ani.

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Emilio Luque: Ca orice adult, odată cu trecerea anilor, devii mai conștient că idealurile utopice stabilite în copilărie trebuie să facă loc unei activități marcate de un obiectivism conform cu mediile în care se mișcă lumea, mai ales lumea afacerilor și piețele actuale. Globalizarea a adus oportunități excelente, dar și provocări care trebuie abordate cu umilință și învățare continuă, deoarece piața concurențială perfectă studiată în sălile de clasă, din nefericire, nu există și, dacă vrem să ne menținem și să creștem, așa cum este cazul meu, presupune să fim dispuși să ne adaptăm în mod continuu.

C&B: Care sunt principiile de viață și de activitate pe care le urmezi?

Emilio Luque: Indiferent cât de mult avansează societatea, succesul în aproape toate aspectele sale depinde de relațiile interumane, de aceea modul în care interacționăm cu ceilalți va marca inevitabil drumul nostru. De aceea, efortul meu principal este să înțeleg oamenii și situațiile și circumstanțele cu care se confruntă (fundamental în domeniul meu) și să construiesc o relație profesională pornind de la acestea.

C&B: Crizele pandemice și economice au afectat activitatea ta?

Emilio Luque: Afacerea mea depinde în mod fundamental de investițiile pe care alți antreprenori le fac și de circumstanțele care decurg de aici. Având în vedere contextul generat de pandemie și alte crize economice, au afectat activitatea firmei și a asociației, dar pot spune cu mândrie că le-am înfruntat cu succes.

C&B: Poți împărtăși situații amuzante?

Emilio Luque: De-a lungul vieții mele profesionale au existat destule și mai ales ca avocat spaniol în România, dar le voi lăsa pentru altă ocazie 🙂

C&B: Ai în fața ta un posibil client/partener sau angajator. Care este fraza cu care îl convingi?

Emilio Luque: Așa cum am menționat mai devreme, natura activității mele mă aduce în contact cu profesioniști din domenii diferite și multiple, nu există o frază magică care să-i convingă. În cazul meu, este vorba despre ceva mult mai analitic și personalizat.

C&B: Ce sfaturi ai pentru cei care încep sau sunt indeciși?

Emilio Luque: Cred că orice antreprenor va fi de acord cu mine că perseverența este fundamentală. Este calitatea care ține pe cineva ferm pe poziție în deciziile sale, pentru că în spatele fiecărui efort, este capabil să vadă ceea ce l-a determinat în primul rând să ia acele decizii.

C&B: Care este opinia ta despre societate și evoluția sa?

Emilio Luque: În ultimii ani am fost martori la o schimbare vertiginoasă a societății. Evoluția în domeniul tehnologic a mișcat temeliile lumii pe care o știam și cred că este absolut necesar să înțelegem cum să combinăm cunoștințele și experiența altor generații cu inovația milenialilor și a generației Z pentru a putea îmbina și armoniza societatea modernă. Și acest lucru mă duce din nou la principiul conform căruia ar trebui să ne adaptăm cu toții în ceea ce privește înțelegerea oamenilor și a circumstanțelor lor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).