sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessStefano Solmi: Respectul pentru mediul înconjurător și pentru individ ar trebui să...

Stefano Solmi: Respectul pentru mediul înconjurător și pentru individ ar trebui să se traducă în acțiuni concrete pentru a lăsa copiilor noștri un viitor mai bun.

Stefano Solmi, președinte și director general al Orion SRL, conduce firma Orion SRL cu o viziune de perspectivă și o inovație constantă, transformând compania într-un punct de referință în domeniul monitorizării mediului la nivel internațional.

C&B: Descrieți sau definiți activitatea dumneavoastră!

Stefano Solmi: Orion SRL este o companie dinamică în peisajul industrial italian, cu o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, o echipă de 175 de profesioniști și o prezență capilară pe teritoriu cu 5 locații operaționale. Suntem implicați în proiectarea, implementarea și întreținerea sistemelor integrate pentru monitorizarea mediului – aer, apă, emisii – bazându-ne pe tehnologii de vârf și o cunoaștere tehnică profundă, rezultată din peste 35 de ani de activitate pe teren. Compania a dezvoltat proiecte importante de monitorizare a mediului în România, Bulgaria, Muntenegru, China, Belarus, Macedonia… de obicei, în colaborare cu parteneri locali.

C&B: Care este istoria evoluției afacerii dumneavoastră?

Stefano Solmi: Din 1988, anul înființării Orion, am crescut constant și liniar, transformându-ne dintr-o microîntreprindere într-o PMI solidă și în expansiune. Capacitatea noastră de a anticipa schimbările de pe piață și de a aborda riscuri calculate ne-a permis să creștem cu încredere și constanță. Formarea și implicarea activă a angajaților noștri au avut un rol crucial în această evoluție, contribuind semnificativ la succesul companiei, consolidându-ne poziția ca lider în domeniul monitorizării mediului și construind o cultură corporativă centrată pe excelență și satisfacție profesională.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră din copilărie/adolescență și care sunt acum? Stefano Solmi: Copilăria mea a fost marcată de pasiunea pentru tehnologie. Această puternică preocupare s-a transformat într-o misiune adultă – să conduc o companie care utilizează tehnologie de vârf pentru a proteja mediul și pentru a continua să dezvolte ceea ce au construit părinții mei. Astăzi, ne gândim întotdeauna la extindere pentru a crea o structură capabilă să facă față dificultăților viitoare. Ne orientăm tot mai mult către îmbunătățirea performanțelor, nu doar economico-financiare, ci și în ceea ce privește sustenabilitatea socială pentru angajați și comunitate. Credem în rolul social al companiei.

C&B: Care sunt principiile de viață și de activitate de la care nu vă abateți și care este explicația lor?

Stefano Solmi: În Orion avem valori imuabile: pasiune pentru inovație, integritate în acțiuni, respect față de oameni și mediu, corectitudine și responsabilitate. Etica noastră de lucru se bazează pe ascultarea activă a colaboratorilor noștri, clienților și furnizorilor, pe un angajament constant pentru îmbunătățire și pe o seriozitate care perimează fiecare proiect al nostru. Pentru noi, clientul se află în centrul atenției, împreună cu toți angajații companiei și cu aspectele sociale, etice și de mediu.

C&B: Cum au influențat/influentează crizele pandemice, crizele economice și războaiele afacerea dumneavoastră?

Stefano Solmi: Crizele ne-au învățat importanța adaptabilității și a gestionării schimbării. Am reorganizat procesele noastre, rămânând flexibili și pregătiți să răspundem nevoilor pieței în schimbare rapidă, asigurând în același timp siguranța și continuitatea operațiunilor noastre. Diversificarea este, de asemenea, unul dintre punctele noastre forte.

C&B: Spuneți-ne câteva situații amuzante din activitatea dumneavoastră!

Stefano Solmi: Îmi amintesc cu afecțiune primele luni în companie, în special în timpul unui proiect îndelungat în România. Deplasările frecvente au consolidat o legătură de prietenie și complicitate cu colegii, dând naștere la momente de ușurință și râs care au făcut munca nu doar importantă, ci și distractivă. În general, este o muncă întotdeauna diferită și stimulantă, nu există plictiseală.

C&B: Aveți în față un potențial client sau partener. Care este fraza cu care îl convingeți? Stefano Solmi: La Orion, angajamentul nostru față de excelență și inovație în monitorizarea mediului se reflectă în fiecare proiect pe care îl realizăm. Cu peste trei decenii de experiență și o concentrare unică asupra diferitelor matrice de mediu, oferim soluții personalizate și de vârf. Puterea noastră constă în înțelegerea profundă a industriei și în capacitatea de a ne adapta la nevoile specifice ale fiecărui client. Colaborarea cu noi înseamnă să vă bazați pe un partener care nu numai că înțelege provocările mediului de astăzi, ci și anticipă cele de mâine, asigurând fiabilitate, competență și un serviciu de calitate superioară. Fraza ar fi:Am înțeles exact nevoile dvs., iar soluția propusă le satisface în cea mai bună modalitate, deoarece reflectă cazuri deja gestionate de noi cu cea mai mare satisfacție a părții opuse.

C&B: Ce sfaturi aveți pentru cei care încep sau sunt nehotărâți?

Stefano Solmi: Cui se pregătește să înceapă această călătorie antreprenorială, îi recomand să îmbrățișeze propria pasiune cu angajament total, să aibă întotdeauna o mentalitate deschisă la învățare și să nu ezite să exploreze noi căi. Succesul antreprenorial necesită dedicație, capacitate de adaptare și o căutare constantă a îmbunătățirii. Este esențial să vă înconjurați de oameni de încredere și să promovați un mediu de lucru pozitiv, concentrându-vă întotdeauna pe formare și dezvoltare de competențe.

C&B: Care sunt percepțiile dumneavoastră despre societate și evoluția ei?

Stefano Solmi: Societatea se îndreaptă către o conștientizare tot mai mare a importanței sustenabilității și a inovației tehnologice. Orion intenționează să fie protagonist în această tranziție, oferind soluții care să promoveze un mediu mai bun și o calitate înaltă a vieții, anticipând nevoile viitoare. Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care respectul pentru mediu și pentru individ se traduce în acțiuni concrete pentru a lăsa copiilor noștri un viitor mai bun. În viitor, va exista întotdeauna o atenție sporită la sustenabilitate, siguranță și mediu.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).