luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersArta și știința strategiilor de talente cu Zsuzsa Szoke

Arta și știința strategiilor de talente cu Zsuzsa Szoke

Zsuzsa Szoke, directorul global pentru achiziții de talente și mobilitate și lider strategic RPO la Cielo Talent, a împărtășit cu generozitate povestea, viziunea și gândurile sale despre promovarea excelenței în forța de muncă cu noi. Aflați mai multe despre parcursul său profesional și cum contribuie la modelarea viitorului muncii în cadrul organizației.

C&B: Ne poți spune în câteva cuvinte cine ești din punct de vedere profesional și personal?
Zsuzsa Szoke: Sunt Zsuzsa, născută și crescută în Transilvania. M-am mutat la București la vârsta de 18 ani pentru a urma studii în finanțe și limbi străine, și am rămas acolo timp de 15 ani. Sunt o persoană foarte analitică și logică, dar în același timp îmi pasă foarte mult de oameni și încerc să ofer o abordare corectă care să modeleze experiența tuturor. Această dualitate m-a urmărit de la studiile mele până în prezentul moment al carierei mele, unde conduc o funcție globală de achiziții de talente și mobilitate internă.

C&B: Zsuzsa, ai menționat un parteneriat de-o viață între laturile analitice și umane ale creierului tău. Poți să ne spui cum te-a modelat această dualitate în abordarea ta față de achiziția de talente și management?
Zsuzsa Szoke: Funcția de Achiziție de Talente este un pilon strategic cheie în fiecare afacere, fie că achiziționezi, dezvolți sau împrumuți talentele, deoarece asigură accesul la competențele și expertiza necesare pentru a stimula inovația și a rămâne competitivi. Pe de o parte, TA trebuie să înțeleagă factorii cheie ai afacerii pentru a modela strategii de succes pentru talente, iar pe de altă parte, este important să păstrăm aspectul uman-centric al rolurilor noastre pentru a construi o cultură de apartenență și scop, mai ales în lumea de azi, unde tot mai multe locuri de muncă pot fi automatizate sau îmbunătățite cu ajutorul IA.

C&B: Intrarea în achiziția de talente „din greșeală” s-a dovedit a fi o mișcare serendipitousă în cariera ta. Care a fost momentul sau experiența care te-a făcut să realizezi că acesta este locul unde vrei să fii?
Zsuzsa Szoke: Am încercat multe locuri de muncă, cum ar fi marketingul de conținut, finanțele, HR generalist înainte de a ajunge în Achiziția de Talente. Pentru mine, TA este un echilibru perfect între afaceri și oameni, strategie și operațiuni. Nu aș putea înclina către una sau alta pe termen lung, dar am găsit acest echilibru și sunt perfect mulțumită de el.

C&B: Îți atribui cele mai mari succese naturii tale curioase și caracterului orientat către detalii. Poți să ne oferi un exemplu de situație în care aceste trăsături au jucat un rol crucial în succesul tău?
Zsuzsa Szoke: Aceste trăsături mi-au modelat cariera și m-au adus acolo unde sunt astăzi. Fiind o persoană foarte analitică, întotdeauna pun întrebări pentru a descoperi dependențele și a asambla piesele puzzle-ului pentru a înțelege imaginea de ansamblu. Acest lucru a fost și mai important la începutul călătoriei mele, deoarece eram în mod constant în modul de învățare și, ca rezultat, astăzi înțeleg și rezolv probleme complexe cu ușurință.

C&B: Conducerea și dezvoltarea echipelor de achiziție de talente de clasă mondială nu este o sarcină ușoară. Care a fost strategia ta pentru alinierea echipelor tale și livrarea eficientă a strategiilor?
Zsuzsa Szoke: Am avut norocul să construiesc și să conduc echipe care cred în calitate. Sunt un mare avocat al comunicațiilor transparente, al împărtășirii viziunii și strategiei și al obținerii acceptului din partea echipelor mele. Trecem împreună prin suișuri și coborâșuri, învățăm din ele și devenim din ce în ce mai buni cu fiecare zi. Satisfacția clienților noștri, candidaților și liderilor este în prim-planul gândurilor noastre, așa că vine natural să ne aducem cea mai bună versiune la locul de muncă în fiecare zi.

C&B: Câștigarea inimilor candidaților este esențială în achiziția de talente. Poți să ne împărtășești o experiență deosebit de memorabilă în care abordarea ta a avut un impact semnificativ asupra deciziei unui candidat?
Zsuzsa Szoke: Fiecare candidat cu care intrăm în contact este o personalitate diferită, provine dintr-un mediu diferit și are aspirații diferite. Cred că este foarte important să petrecem timp cu ei pentru a nu înțelege doar background-ul lor profesional, dar și trăsăturile personale, motivațiile și circumstanțele. Învățăm de la ei, ei învață de la noi și, în cele din urmă, cel mai răsplătitor element al muncii este când faci parte dintr-un moment pozitiv schimbător de viață în călătoria cuiva.

C&B: Promovarea unei culturi inclusive și crearea de oportunități pentru creșterea în carieră sunt centrale în filozofia ta. Cum te asiguri că aceste principii sunt încorporate în strategiile tale de achiziție de talente?
Zsuzsa Szoke: Conducând o funcție globală de TA și Mobilitate Internă, este esențial să schimbăm încet focusul către angajarea bazată pe competențe și eliminarea prejudecăților inconștiente din procesele noastre de angajare. Promovarea unei culturi cu adevărat inclusive este cu siguranță o călătorie cu învățare constantă. Învățăm de la angajații noștri, candidați și lideri în fiecare zi și îmbunătățim continuu procesele noastre pentru a deveni mai buni în această temă. Cred că comunicațiile transparente, modestia și o minte deschisă sunt toate factori care contribuie la această cultură.

C&B: Cu evoluția constantă a pieței muncii și a tehnologiei, ce tendințe crezi că vor modela viitorul achizițiilor de talente în următorii ani?
Zsuzsa Szoke: Nu aș putea vorbi despre viitorul TA fără să menționez importanța îmbrățișării inovației pe care o aduce IA. Dar, pe lângă tehnologie, diversitatea și incluziunea vor fi la fel de importante și cred că acest lucru este mult întârziat, mai ales în afacerile globale, pentru a deveni cu adevărat inovatoare și competitive. În final, văd o schimbare de la cumpărarea talentelor la dezvoltarea lor, ceea ce va pune un accent mare pe învățare și dezvoltare, și mobilitate internă.

C&B: Bazându-te pe călătoria și experiența ta unică, ce sfat ai da celor care aspiră să conducă în domeniul achizițiilor de talente și resurselor umane?
Zsuzsa Szoke: Fii îndrăzneț, pune întrebări, contestă status quo-ul și deține-ți dezvoltarea. Ești liderul călătoriei tale și singurele limite pe care le întâlnești sunt cele pe care alegi să nu le depășești.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).