luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăBusinessVlad Musteață, fondator North Bucharest Investments: Zona de Nord a Capitalei a...

Vlad Musteață, fondator North Bucharest Investments: Zona de Nord a Capitalei a fost cea mai activă

Am stat de vorbă cu Vlad Musteață, fondatorul North Bucharest Investments, despre piața imobiliară, cum a fost anul 2023, ce s-a întâmplat în Decembrie 2023 și care sunt previziunile pentru 2024. De asemenea, creșterea TVA a avut un impact interesant – North Bucharest Investments a avut cu 40% mai multe tranzacții în Decembrie față de luna precedent.

,,Eram obișnuiți ca în luna decembrie a fiecărui an să avem o perioadă mai calmă, cu mai puține tranzacții. Ultima lună a anului 2023 a fost una atipică. Am avut parte de o evoluție remarcabilă în cadrul companiei North Bucharest Investments. În decembrie am înregistrat o creștere cu 40% față de noiembrie, iar zona de Nord a Capitalei a fost cea mai activă la capitolul vânzări, fiind dominată de investitori ce achiziționează din fonduri proprii. Anticipând creșterea TVA cu 4 puncte procentuale, care urma să  adăuge în medie peste 5.000 de Euro la costuri, mulți clienți au fost  motivați să nu mai amâne decizia de achiziție a unui imobil.”

Date statistice furnizate în 15 ianuarie de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI):

  • Capitala a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor în Decembrie, față de luna precedentă. S-au înregistrat 15.454 de tranzacții în Decembrie, față de 11.916 tranzacții în Noiembrie.
  • Creșterea vânzărilor din decembrie 2023 a fost semnificativă și dacă o comparăm cu datele oficiale din decembrie 2022 – si a fost de 17 %. În luna Decembrie 2023  au fost vândute 15.454 de imobile, în comparație cu luna Decembrie 2022, când au fost cumpărate 13.254 de unități.

Privind spre anul 2024, este de așteptat ca aceste tendințe să continue să modeleze piața. Creșterea TVA ar putea tempera inițial cererea, dar pe termen lung, limitarea ofertei de noi construcții și condițiile favorabile de creditare vor continua să stimuleze piața. Este foarte important ca dezvoltatorii și investitorii să răspundă agil la aceste schimbări, adaptându-se la cerințele în continuă evoluție ale cumpărătorilor.”

Despre North Bucharest Investments:

North Bucharest Investments (NBI) este un grup de companii din segmentul imobiliar rezidenţial, ce activează pe două linii de business – activitate investiţională şi servicii de intermediere.

NBI Group a fost fondat în anul 2011, în Republica Moldova, de omul de afaceri Vlad Musteață, iar din vara anului 2022 a intrat și pe piața din România.

NBI gestionează cele mai importante ansambluri rezidențiale din zona de Nord a Capitalei, iar activitatea companiei se diferențiază prin servicii dedicate de digital marketing, consultanță de vânzări cu experiență în vânzarea ansamblurilor rezidențiale noi și o comunicare customizată a ansamblurilor din portofoliu pe social media, toate acestea maximizând rezultatele de vânzări ale tuturor ansamblurilor rezidențiale din portofoliul companiei.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.