FACTORUL 1% : Obiceiuri mici pentru rezultate mari de Luca Mazzucchelli, carte aflată în pregătire la editura ap (ACT și Politon) este lectura care te va ajuta să conștientizezi faptul că, ceea ce ești azi este rezultatul obiceiurilor pe care le-ai îmbrățișat în ultimii cinci ani, iar ceea ce vei fi peste cinci ani va fi rezultatul obiceiurilor pe care le îmbrățișezi azi. Așadar, ne place sau nu, obiceiurile sunt acea forță invizibilă care ne influențează felul de a fi, rezultatele pe care le avem și imaginea pe care și-o formează ceilalți despre noi, de aceea e atât de important să avem obiceiuri bune. Iar în cazul în care nu le avem, este important să ni le formăm.
Vestea bună pe care ne-o dă Lucca Mazzucchelli în această ediție actualizată a cărții, este că obiceiurile pot fi schimbate în favoarea noastră, cu un minim efort. Factorul 1% este o metodă inovatoare în opt pași pentru a ne schimba obiceiurile și a transforma comportamentele care sunt importante pentru noi în obiceiuri puternice și durabile.
PESTE 5 ANI, VEI FI REZULTATUL OBICEIURILOR PE CARE LE ADOPȚI ASTĂZI.
Luca Mazzucchelli este psiholog, psihoterapeut și antreprenor și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei, căutând mereu noi modalități de a aduce psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor.
Prin intermediul rețelelor sale de socializare, pe care este foarte popular, Luca Mazzucchelli discută zilnic cu sute de mii de oameni pe care îi ajută să își rezolve problemele de natură psihologică. De asemenea, este speaker pentru evenimente corporate și a fost numit Cel Mai Bun Coach pe probleme de psihologie de către Asociația Coachilor Italieni. El editează revista Psicologia contemporanea magazine și este consultant editorial pentru diverse serii de cărți. Locuiește în Milano împreună cu soția și cei trei copii ai lor.
De același autor, la Editura ap! au mai apărut cărțile pentru copii: „Tema care devine curaj” și „Totul e greu înainte să devină ușor”, dar și titlul „Era inimii”, care te va convinge că, în viitor, pentru a avea succes va fi esențial să îți poți stăpâni emoțiile.
Vă invităm să citiți un fragment în exclusivitate.
Jim Rohn, antreprenor și autor de cărți de dezvoltare personală, spune că fiecare dintre noi este media dintre cele cinci persoane pe care le frecventează cel mai des. Prin „frecventare” putem înțelege și ceea ce derivă din lectura cărților unui anumit autor care ar putea fi o sursă de inspirație, un om sau un profesionist de mare calibru. Eu nu cred că noi suntem doar media dintre cele cinci persoane pe care le frecventăm cel mai des, pentru că, obiectiv vorbind, mai există multe alte lucruri care ne definesc viitorul. Cu toate acestea, nu există niciun dubiu că cei din jurul nostru ne influențează foarte mult, deseori fără să ne dăm seama.
Încearcă să te gândești la cele cinci persoane pe care le-ai frecventat cel mai mult astăzi, cele cinci frecventate în ultima săptămână, cele cinci din ultima lună și cele cinci din ultimele șase luni. Scrie-le numele pe o foaie. Gândește-te la aptitudinile și defectelor lor, precum și la emoțiile pe care ți le stârnesc. Încearcă să vezi dacă te ajută să-ți dezvolți potențialul sau simți că ți-l înfrânează și ți-l consumă. Scopul acestei prime părți a exercițiului este să înțelegi cum îți influențează direcția de viață contextul social în care te afli.
Apoi, încearcă să te gândești la ce trăsături ar trebui să aibă cele cinci persoane pe care ai vrea să le ai mereu lângă tine și caută, pe cât posibil, să le integrezi în viața ta de zi cu zi.
Te-ai putea întreba cum poți face asta dacă persoana pe care ți-o dorești alături este Bill Gates sau vreun alt personaj inaccesibil, poate care a decedat sau care vorbește o limbă pe care nu o cunoști. Datorită noilor tehnologii, acum avem posibilitatea de a stabili cu ei un dialog constructiv și transformator din toate punctele de vedere. Unul dintre marile avantaje ale erei în care trăim este ușurința cu care avem acces la persoane și materiale care, până acum câțiva ani, ar fi fost imposibil de cunoscut sau de întâlnit. De exemplu, poți să te abonezi la canalul de YouTube al lui Bill Gates unde, din când în când, postează filmulețe în care vorbește despre cărțile pe care le-a citit. Sau poți să îl urmărești pe LinkedIn, aflându-i astfel gândurile, care îți vor îmbogăți modul de gândire și, în consecință, felul în care acționezi. Pe scurt: caută compania oamenilor care te pot ajuta să devii mai bun, oameni care au dobândit deja obiceiul pe care vrei tu să ți-l formezi. Întâlnește-te cu ei față în față dacă poți, citește ce au scris sau uită-te la materialele lor pe Internet. Toate acestea te vor ajuta să îți atingi obiectivul propus.