duminică, aprilie 28, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleOctavian Birău, managerul complexurilor turistice “Bucegi” şi “La Tunuri” din Sinaia, vede...

Octavian Birău, managerul complexurilor turistice “Bucegi” şi “La Tunuri” din Sinaia, vede voluntariatul drept soluția prin care se poate schimba ceva.

Octavian Birău, managerul complexurilor turistice “Bucegi” şi “La Tunuri” din Sinaia, este o persoană optimistă, corectă, sociabilă şi ambiţioasă, dar care nu este dispusă să “calce pe cadavre” pentru a atinge un obiectiv. Lucrează în industria ospitalităţii, răspunde de doua structuri faine și nu se plictisește, pentru că nicio zi nu seamănă cu alta. Consideră că respectul pentru aproapele tău sau lipsa acestuia, este, în modul cel mai direct şi uşor observabil și că lucrurile trebuie făcute nu „de ochii lumii”, ci pe sufletul ei.

C&B: Care este, pe scurt, povestea carierei tale?

“Cariera mea a început într-o vacanţă de vară (terminasem anul 2 de facultate) când m-am angajat la un mare hotel din Sinaia şi am trecut prin mai multe departamente: recepţie, agenţie de turism şi centru SPA. Apoi, după terminarea facultăţii, am fost pe rând: recepţioner, coordonator de evenimente, asistent vânzări, manager de marketing şi manager complex hotelier. Cred că, dacă vrei să ai o cariera sănătoasă, este important să nu sari peste etape.”

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

“Viziunile nu mi s-au schimbat foarte mult din copilărie până acum. Apreciez oamenii cu bun simţ și oamenii gata să sară în ajutorul celor în nevoie (fie că vorbim de oameni sau animale). Mă implic în acţiuni de voluntariat (cu cât vom fi mai mulţi cei care ne implicăm în astfel de acţiuni, cu atât societatea noastră va fi mai sănătoasă), spun dacă ceva mi se pare că nu este corect şi încerc să schimb ceea ce consider că nu funcţionează cum trebuie, pentru că sunt de părere că numai implicându-ne putem schimba ceva. Scuzele de genul Ce să fac eu? Sunt prea neînsemnat să schimb eu ceva nu ţin. Este adevărat că o singură persoană nu poate produce o schimbare majoră, dar alătură-te celor care gândesc la fel ca tine şi faceţi schimbarea împreună. Pasivitatea nu duce niciodată la nimic bun!

Tratez oamenii aşa cum mi-ar plăcea mie să fiu tratat şi cred că aşa este corect.“

C&B: Povestește-ne o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta!

“În activitatea mea se întâmplă multe lucruri, industria ospitalităţii este una foarte dinamică. Îmi este greu să mă opresc la câte un exemplu din fiecare, dar pot spune că experienţele pozitive sunt legate de momentele în care oaspeţii satisfăcuţi de serviciile pe care le-am oferit, împreună cu colegii mei, ne multumesc şi apreciază munca pe care am depus-o. Experienţele negative le-am trăit cu persoane care le ştiu pe toate şi care nu au răbdare să asculte ce avem noi, cei care prestăm serviciile, de spus.”

C&B: Oferă sfat/sfaturi pentru cei aflați la început, indecisi sau cu necesități legate de activitatea ta/domeniul tău!

“Din punctul meu de vedere, pentru a putea visa la o carieră reuşita în turism trebuie să ai, în primul rând, cei 7 ani de acasă. Dacă îi ai, pentru începutul drumului, 50% din treabă este rezolvată. După care, dacă îţi place activitatea şi vrei să te dezvolţi, bineînţeles ca sunt importante şi studiile şi experienţa practică . Partea cea mai frumoasă a acestui domeniu, dar în acelaşi timp şi cea mai dificilă, este aceea că interacţionezi tot timpul cu oaspeţii. Aşa cum unele întâlniri te pot umple de energie şi-ţi pot da senzaţia că ai aripi, altele îţi pot tăia aripile şi te pot doborî. Foarte important este să le placă activitatea, altfel va fi greu să se concentreze la ce au de făcut când vor vedea că ei trebuie să lucreze mai cu spor atunci când toată lumea este în concediu, când toată lumea se distrează.

Deci, dacă sunt persoane sociabile, pozitive, isteţe şi cu cei 7 ani de acasă făcuţi la zi, nu la distanţă, atunci se pot gândi serios la o carieră în turism.”

C&B: Dă o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

“Societatea românească actuală, societate care influenţează atât afacerile cât şi carierele, este una instabilă, pasivă şi fricoasă. Partea bună este ca uşor, uşor oamenii încep să se trezească. În rest, toate bune să vă fie, dragi cititori. Vă aștept pe la mine, pe la noi. M-aș bucura să mă cunoașteți, să vă cunosc și să dezvoltăm subiectele în discuție. În plus, avem multe de învățat unii de la alții și împreuna, multe de oferit societății și neamului nostru”

Octavian Birău, managerul complexurilor turistice “Bucegi” şi “La Tunuri”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.