Cand vorbim despre zambet, automat vorbim si despre dinti, iar acest lucru este mai este mai placut ca niciodata datorita posibilitatii montarii unui implant dentar de catre specialistii in stomatologie.
Zambetul reprezinta cartea de vizita a unei persoane. Un proverb chinezesc chiar ne invata ca un om care nu are o fata zambitoare nu ar trebui sa-si deschida o afacere. Un zambet frumos denota incredere in propria persoana si are puterea de a-i face pe altii sa aiba incredere in tine. Zambetul iti garanteaza succes in negocieri si reusite in afaceri.
Oamenii sunt judecati mai intai dupa aspectul exterior, apoi dupa capacitatile intelectuale sau competentele profesionale. Cumpararea unor costume scumpe, masini sau gadgeturi nu garanteaza look-ul unui profesionist. Din pacare, dintii sunt ignorati adesea, desi au o mare importanta. Exista studii care demonstreaza ca oamenii ingrijiti se remarca mai usor decat ceilalti, nu intampina dificultati la angajare si au venituri mai mari. De asemenea, o dantura ingrijita isi intinereste posesorul cu cativa ani.
Ce impresie crezi ca ai face daca i-ai da cuiva o carte de vizita din care lipsesc litere sau cuvinte? Ar mai crede acel om ca esti un profesionist? Pentru a evita o astfel de situatie, specialistii in stomatologie au creat fel de fel de inovatii, printre care si implantul dentar, menite sa contribuie atat la succesul personal, cat si la cel profesional al posesorului.
Inserarea unui implant dentar presupune montarea in mandibula sau maxilar a unui surub de mici dimensiuni, folosit pe post de radacina artificiala. Acesta are in componenta titaniu, un material usor, dar dur si extrem de rezistent la coroziune. Surubul are proprietati osteointegrative, mai exact, organismul nu declanseaza un mecaism de respingere dupa fixarea lui. Pe langa titaniu, implantul dentar mai are in componenta si un bont proteic care serveste ca suport pentru sustinerea unei proteze sau coroane dentare.
Primul pas catre un zambet perfect este o vizita intr-un cabinet de stomatologie.
La CRIS SMILE vei fi intampinat de o echipa de specialisti gata sa-ti stea la dispozitie pentru orice imbunatatire pe care doresti sa o aduci zambetului tau. Unul dintre medici iti va evalua starea generala de sanatate si tesutul osos disponibil. Daca totul este in regula, urmeaza sa primesti informatii despre ce presupune fixarea unui implant dentar.
Urmeaza etapa chirurgicala, moment in care unul dintre medici te va anestezia local sau, in unele cazuri exceptionale, te va seda general, apoi va realiza o incizie gingivala, dupa care va perfora tesutul osos. In acest moment poate fi inserat implantul dentar. Procedura este simpla, nedureroasa si dureaza intre 15 si 30 de minute. Succesul interventiei este dat de capacitate gingiei de a creste in jurul implantului. Odata fixat, acest sistem poate dura o viata intreaga daca este curatat si ingrijit corespunzator. De asemenea, el nu va crea probleme in masticatie sau vorbire, ci se va comporta precum un dinte normal.
Dupa fixare implantului dentar urmeaza etapa proteica. Specialistul in stomatologie vine in completarea tratamentului cu montarea unei coroane dentare, cu pozitionarea unei punti sau a unei proteze. Lucrare proteica este realizata in laboratorul odontotehnic, dupa prelevarea unei amprente dentare. In aceast moment poate fi necesara o mica incizie pentru descoperirea implantului dentar si aplicarea bontului proteic. Procedura este nedureroasa.
Purtarea unui implant dentar nu trebuie privita ca o rusine, ci ca pe o investitie in propria persoana pe care trebuie sa o facem pentru a ne asigura succesul professional.
Sursa foto: camionstemarie.com & Pixabay