sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriDoi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, morţi la locul de muncă la...

Doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, morţi la locul de muncă la distanţă de câteva zile

Un alt angajat al Complexului Energetic Oltenia şi-a pierdut, luni, viaţa la locul de muncă după ce, în urmă cu câteva zile, un electrician de la aceeaşi companie a murit electrocutat în timp ce efectua o revizie la un transportor cu bandă.

Daniel Păuniţa, în vârstă de 48 ani, din Şimnicu de Sus, angajat ca operator tratare a apei la Sucursala Electrocentrale Craiova II, a făcut infarct miocardic în timpul pauzei de masă. Medicii chemaţi la faţa locului au încercat să îl resusciteze, însă fără rezultat. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj în acest caz.

“În timpul pauzei de masă şi-a pierdut cunoştinţa. Un echipaj SMURD s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat manevrele de resuscitare. Ulterior s-a declarat decesul ca urmare a producerii unui infart miocardic. Evenimentul a fost comunicat la ITM Dolj pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia”, a comunicat conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Familia bărbatului, care avea o vechime la locul de muncă de 27 ani, va primi un ajutor financiar din partea companiei aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă.

Joi, 7 iulie, un alt angajat al Complexului Energetic Oltenia şi-a pierdut viaţa la locul de muncă.

De data aceasta, a fost vorba de un accident de muncă anchetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Ion Bîldea, în vârstă de 37 ani, din Mătăsari (Gorj), era angajat ca electrician la Complexul Energetic Oltenia. Acesta s-a electrocutat în timp ce efectua lucrări la instalaţia electrică a unui transportor cu bandă de la cariera minieră Jilţ Nord. Medicii SMURD au încercat să îl resusciteze timp de două ore, ulterior fiind însă declarat decesul.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Facebook


 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).