duminică, aprilie 28, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAnca Ienin, CEO și Co-Fondator la Minunea Naturii: „Oamenii erau impresionați de...

Anca Ienin, CEO și Co-Fondator la Minunea Naturii: „Oamenii erau impresionați de recomandări și de rezultatele pe care le aveau.”

Anca Ienin, Farmacist Naturopat, CEO și Co-Fondator la Minunea Naturii se consideră un om integru, simplu și modest. Îi place să se autodepășească și să se dezvolte continuu. Este o soție fericită, mamă a doi copii, farmacist și antreprenor. „Vreau să am o contribuție semnificativă la sănătatea populației. Toată activitatea mea este dedicată principiului care mă ghidează: vreau ca oamenii să fie sănătoși! De aceea dezvolt, alături de soțul meu, un concept de farmacie naturopată – Minunea Naturii – o nișă între farmacii, magazine naturiste, plafaruri și terapii alternative.”

C&B: Anca, ce este Minunea Naturii?

Anca Ienin:  „Minunea Naturii este un concept nou care implică o consiliere personalizată, profesionistă și recomandări făcute cu integritate și fără interese financiare. Singurul aspect care contează este sănătatea și starea de bine a pacientului. Toți membrii echipei mele, farmaciști și asistenți de farmacie, sunt provocați să învețe și să se dezvolte mereu pentru a fi tot timpul la curent cu noutățile și pentru a putea oferi cele mai bune sfaturi. Mizăm pe educație și pe conștientizarea importanței responsabilității asupra propriei sănătăți.  Considerăm că noi suntem singurii responsabili pentru propria sănătate.  Sănătatea sau boala sunt doar un rezultat al acțiunilor noastre. Astfel prevenția are un rol semnificativ și poate fi cheia pentru o populație mai sănătoasă.

În măsura în care timpul ne-o permite ținem cursuri și seminarii al căror scop este prevenția bolilor și menținerea sănătății.”

C&B: Care au fost etapele evoluției tale?

Anca Ienin:  „Am terminat facultatea de farmacie și am profesat ca farmacist în farmacii alopate, dar simțeam că această profesie nu mă împlinește pe deplin. Nu era visul la care visam.

Apoi, a apărut primul meu copil, fetița mea Natalia. După venirea ei am fost nevoită să-mi schimb stilul de viață.

Odată cu schimbarea stilului de viață am început să citesc foarte mult în domeniul nutriției, aflând o mulțime de informații omise de facultatea de farmacie, informații extrem de importante pentru sănătate și care pot face diferența dintre vindecare și îmbolnăvire.

Am făcut ulterior un curs de nutriție pentru a-mi dezvolta cunoștințele și pentru a primi confirmarea celor citite în cărți.

Astfel am realizat că meseria de farmacist se împletește foarte frumos cu nutriția și că oamenii au nevoie de o consiliere pe mai multe planuri pentru a reuși cu adevărat să-și păstreze sau să-și redobândească sănătatea.

De aici a apărut Minunea Naturii, un concept de farmacie naturopată, dezvoltat de mine și de soțul meu, Adrian Ienin, care este tot farmacist.

Minunea Naturii este proiectul meu de suflet dar și un concept de farmacie etică și bazată pe integritate în tot ceea ce facem, unde scopul principal este sănătatea oamenilor care ne trec pragul.

Personalul, alcătuit doar din farmaciști și asistenți de farmacie, este format în mod continuu pentru a oferi cele mai bune și competente sfaturi.

Un aspect deosebit de important este faptul că ei au libertatea de a recomanda produsele pe care le consideră cele mai bune pentru pacientul din fața lor astfel încât să obțină cel mai bun efect.

Nu li se impune să vândă nimic. Au deplina libertate și chiar îi educăm să personalizeze tratamentul pentru că fiecare dintre noi este unic. Important este doar ca recomandările să aducă rezultate pentru a se ajunge la sănătate.

Astfel, bazandu-ne pe valori fundamentale solide dezvoltăm acest concept care este extrem de apreciat de către cei care ne trec pragul.

Credem în sănătate holistică, adică privim corpul ca pe un întreg, nu la nivel de părți componente individuale, și în medicină integrativă, adică o îmbinare între medicină, nutriție, fitoterapie și oricare alte ramuri care pot aduce beneficii pacientului. Acestea sunt direcțiile strategice pe care le implementăm la Minunea Naturii.

Următorul pas in dezvoltarea noastră îl reprezintă un sistem prin care să putem transfera informațiile despre sănătate, cu ușurință, noilor membrii ai echipei și un modul de inteligență artificială pe website care să ofere online consilierea din farmacie. Vorbim aici de un proiect amplu aflat acum la început de drum.”

C&B: Care erau aspirațiile tale în copilărie sau adolescență și care sunt acum?

Anca Ienin: „Începând din copilărie până în adolescență mi-am dorit să devin avocat. Mă fascina și simțeam că am abilități în această direcție. Mă gândeam însă cu îndoială că puteam fi nevoită să ajut răufăcători și asta nu îmi plăcea.

Până la urmă viața m-a adus la facultatea de farmacie și am profesat ca farmacist până când mi-am dorit altceva și am fondat noul concept, Minunea Naturii.

Abilitățile de avocat nu s-au disipat, acum sunt avocatul sănătății și determin oameni, în loc de judecători, să aibă un stil de viață sănătos și o viață generatoare de sănătate, nu generatoare de boală. Pe scurt,  am devenit  Avocatul Sănătății!”

C&B: Povestește-ne o întâmplare sau o experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta.

Anca Ienin: „Cred că nu există întâmplări negative pe deplin sau pe deplin pozitive în business. Multe rele se pot dovedi pe termen lung aspecte pozitive. Fiecare greutate poate fi doar o lecție pe care e nevoie sa o înveți și care, ulterior, nu ți se mai pare greutate, ci o binecuvântare. Îmi vin în minte mai multe întâmplări, dar cred că cea mai relevantă este momentul deciziei de a fonda acest concept. Atunci toată lumea ne-a considerat nebuni și inconștienți. Să renunțăm la locuri de muncă stabile și bine plătite pentru ceva incert? Să luăm un credit bancar? A părut pentru foarte multi o nebunie și probabil că a și fost. Cream de la zero un concept de nișă, unic, deși aparent asemănător, cu o rată de succes pe care nu o putea determina nimeni. Începutul a fost foarte greu, cu multe provocări, dar după aproximativ 6 luni, lucrurile au început să meargă în direcția potrivită.

Nu ne-am gândit nici o clipă să renunțăm, indiferent de greutăți și, gândindu-mă în urmă, cred că cel mai important era că oamenii erau impresionați de recomandări și de rezultatele pe care le aveau. Faptul că făceam bine oamenilor ne dădea putere și energie știind că partea financiară avea să fie o consecință firească.  Mai venea și exclamația pacienților: sunteți farmacist?! Cele mai de preț lucruri nu pot fi cumpărate și satisfacția pe care o ai când vezi că un pacient vine și îți mulțumește pentru că l-ai ajutat și pentru că se simte mai bine nu poate fi înlocuită de nimic. Primești atunci toată energia și forța de care ai nevoie.”

C&B: Oferă sfaturi pentru cei aflați la început sau indeciși!

Anca Ienin: „Creează-ți o afacere în special dacă ai un vis, dacă vrei să-ți transformi pasiunea în business, dacă vrei să aduci un aport semnificativ societății în care trăiești. Nu face asta dacă vrei doar să fii propriul șef. Dacă vrei doar să fii propriul tău șef, vei sfârși probabil prin a fi un șef groaznic pentru tine. Ai în vedere că este un drum greu, plin de provocări mari, dar și de satisfacții împlinitoare. Un business nu este precum oglinda unui lac liniștit: fără griji, fără probleme și fără provocări. Este precum un râu de munte: plin de obstacole, greutăți, dificultăți și în care, după o perioadă de acalmie, urmează o cascadă uriașă, iar tu va trebui să navighezi cu perspicacitate printre toate acestea pentru ajunge la scopul dorit. Râul și călătoria nu se termină niciodată. Așa e viața de antreprenor, plină de adrenalină, e palpitantă și incitantă, dar e frumoasă dacă poți vedea dincolo de provocări. Dacă îți dorești să crești și să evoluezi semnificativ poți să faci două lucruri: să-ți faci un business sau să ai un copil. Dacă vrei sa fie cu adevărat provocator, fă-le în același timp! Dar oricum ar fi, asigură-te că nu îți neglijezi copiii și familia, pentru că ei reprezintă ancora ta și fac parte din valorile fundamentale. Fără ei poți ajunge un vapor în deriva care nu își mai găsește fericirea și împlinirea adevărată.

Adu-ți aminte mereu că fericirea adevărată nu poate fi cumpărată cu bani, nu are preț și vine din interiorul tău. Ce vine din exterior îți poate aduce doar bucurie de scurtă durată, nu fericire adevărată.”

C&B: În cazul tău, pentru ce sau cu ce se luptă Raționalul și Sentimentalul?

Anca Ienin: „Deși sănătatea oamenilor este pilonul principal și deși conceptul nostru e diferit față de ceea ce se promovează în zilele noastre, este nevoie ca raționalul sa se îmbine cu sentimentalul. Facem bine oamenilor dar avem nevoie de partea financiară, pentru că ne dorim angajați bine plătiți, motivați și fericiți. Așadar să nu se înțeleagă că suntem organizație non-profit. Suntem o societate comercială și avem nevoie de vânzări și profit pentru a menține și crește standardele de calitate pe care le oferim. Aici este lupta dintre rațional și sentimental, la partea financiară, la a păstra echilibrul dintre dorința de a ajuta oamenii și dorința de a dezvolta acest concept. Așadar ne dorim vânzări și profit, dar nu cu orice preț, ci cu integritate și respectând valorile fundamentale, atât cele personale cât și cele ale companiei.”

C&B: Dă o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România.

Anca Ienin: „România e plină de oportunități și provocări. E nevoie să jonglezi cu perspicacitate printre modificări legislative, o piață a muncii dificilă, un guvern care de multe ori mai mult încurca, între mentalități dificile și limitate și între parteneri de toate tipurile.

România suferă la capitolul valori fundamentale, iar tu poți profita în schimb de asta și poți să-ți clădești o afacere sau o carieră bazată pe integritate, corectitudine, dezvoltare continuă și astfel, chiar dacă pare greu pe termen scurt, vei avea doar de câștigat pe termen lung. Consider că oamenii din România nu au cultura prevenției, nu au cultura unui stil de viață sănătos, nu au cultura responsabilității pentru propria sănătate. Și în sănătate și în business și în plan financiar sau personal este importantă responsabilitatea:  Responsabilitatea asupra propriei sănătăți; Responsabilitatea de a da maximul la locul de muncă sau de a creea afaceri bazate pe integritate; Responsabilitatea de a fi stăpâni pe viitorul nostru și de a nu aștepta de la nimeni un ajutor nemeritat; Responsabilitatea de a crește copii echilibrați emoțional, capabil să ia decizii optime pentru ei și societate; Responsabilitatea de a da mai departe urmașilor noștri o natură frumoasă, curată și îngrijită.”

minunea naturii

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.