sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRomani in LumeSă o redescoperim pe regizoarea Victoria Baltag - unde se află și...

Să o redescoperim pe regizoarea Victoria Baltag – unde se află și ce face în prezent.

Victoria Baltag este regizoare de film, antreprenoare, activistă școlară, jurnalistă și socioloagă. Cu o diplomă de licență dublă în sociologie și jurnalism, ambele la Universitatea din București, Victoria Baltag a obținut în 2010 un master în Management și Marketing Internațional la Academia de Studii Economice și în 2011 a completat un alt master în Film, Istorie și Televiziune la Universitatea din Birmingham. În prezent, urmează un doctorat în studii de film la Queen’s University Belfast. În 2023, a lansat un film-eveniment intitulat „Pitesti Experiment”, ultimul proiect în care a jucat actorul „Mission Impossible”, Ion Caramitru, aflat în distribuție sub numele de „Pitesti Experiment”. Tot în 2023, a regizat documentarul „Titus Munteanu – O viață în televiziune”. În 2022, Victoria a patentat o rețetă nouă de ceai și vinde Silk Tea Experience – o cutie de ceai de lux. În 2023, a început, de asemenea, o afacere cu lumânări parfumate folosind ceară de soia și palmier.

C&B: Ce face în prezent regizoarea și antreprenoarea Victoria Baltag?

Victoria Baltag: Îmi împart activitatea profesională între producția de film și regie, activitatea academică și comercializarea a două produse patentate de mine, respectiv Silk Tea Experience și o colecție de lumânări parfumate. În 2023, am lansat primul meu lungmetraj, o poveste reală petrecută în România, cunoscută sub numele de fenomenul de reeducare și experimentul din închisoarea Pitești. Am efectuat mai mult de patru ani de cercetare pentru a documenta acest subiect și am verificat informațiile în arhivele comunismului din România, în cărți de istorie și, cel mai important, am luat interviuri cu supraviețuitorii experimentului din Pitești și familiile lor. Filmul este independent, finanțat exclusiv din donații și serviciile celor care au contribuit la această inițiativă. Am realizat acest film deoarece consider că este important să cunoaștem trecutul pentru a dezvolta mai departe o societate sănătoasă. Acest film a fost proiectat în festivaluri de film și instituții academice din Mexic, SUA, Canada, Peru, Columbia și Europa. În Marea Britanie va fi vizionat în cinematograful Cineworld începând cu 23 ianuarie 2024.

În plus, anul trecut am finalizat un film documentar despre istoria televiziunii românești, industria de divertisment din România, influența pe care comunismul a avut-o asupra mass-media și asupra societății, precum și perspectivele Revoluției Române din 1989. „Titus Munteanu – O viață în televiziune” este un film documentar realizat în parteneriat cu Televiziunea Națională Română, care a furnizat arhive pentru film. Proiectul este, de asemenea, independent, și l-am realizat din respectul profund față de Titus Munteanu, producătorul TV.

Documentarul a fost difuzat la televiziunea națională din România (TVR1) pe 29 decembrie 2023, și online (încă disponibil) pe TVR Plus.

Silk Tea Experience este o cutie de ceai de lux care conține 10 pliculețe de ceai croșetate din bumbac 100%, o sticlă mică de vin ars, rețeta noului ceai, informații despre factorii de sănătate la consumul acestuia, ștampila de unicat a produsului (fiecare cutie este unică și vând o ediție limitată per colecție), informații despre durabilitate și un mic cadou. Afacerea mea cu lumânări respectă aceeași politică: realizate manual, unice, ediție limitată, distinctive și informative.

C&B: Cum merge cariera alături de afaceri?

Victoria Baltag: De ce nu? Cred că se completează perfect reciproc. Lucrez în domeniul filmului din 2011. Lansarea filmului meu „Pitesti Experiment” a durat 12 ani. În ceea ce privește academia, am fost întotdeauna pasionată de educație, deoarece cred că cunoașterea ne face mai înțelepți, ne ajută să găsim soluții și ne oferă o mai bună înțelegere a lumii. În legătură cu Silk Tea Experience, ideea a apărut acum doi ani și am lansat-o prin intermediul Kickstarter. Despre lumânările parfumate, pot spune că este o afacere destul de recentă, un startup.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).