sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Ștefan Vâju, directorul CEO Club Transylvania, despre viață și raportarea la...

Cu Ștefan Vâju, directorul CEO Club Transylvania, despre viață și raportarea la afaceri

După prima interacțiune ai putea zice că este fie cel mai arogant personaj, fie are un nivel de auto-încredere foarte ridicat. Totuși, mulți dintre cei care au colaborat cu Ștefan Vâju susțin că este cel care te face să crezi în tine mai mult decât ai făcut-o până atunci. Mai simplu spus, te obligă să fii autentic și să nu îți fie frică de asta. Este convins că singura barieră în succesul tău ești chiar tu. Cam așa este directorul CEO Club Transylvania, tatăl a trei copii, soț devotat și român care crede în identitatea și cultura țării lui.

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Ștefan Vâju: „Mă consider unul dintre cei mai privilegiați oameni din Transilvania. Ca director al CEO Clubs Transylvania am oportunitatea de a dialoga și de a învăța din experiențele celor mai de succes oameni ai mediului de afaceri, indiferent că sunt în poziții de C-Level sau antreprenori români. În același timp este și o provocare. Relevanța unui cadru potrivit pentru mai multe tipuri de personalități din diferite industrii cu experiențe vaste care să rezoneze și să revină este mai mult decât un job. Trebuie să îți placă interacțiunea cu oamenii și mai ales să înțelegi ce înseamnă a cataliza relațiile dintre ei. Mă conectez cu oameni din mediul de afaceri și-i conectez între ei pentru a completa necesități punctuale, de grup sau legate de mediul social sau de business. Pentru a rămâne ancorat în realitatea operațională și comercială am demarat cu niște oameni grozavi prima licitație ONLive din România, destinată utilajelor și mașinilor grele din diverse industrii. Un proiect unic și complex care îmbină partea de digitalizare și tehnologie cu procesul clasic de vânzare culminând cu emoția succesului din timpul unei licitații. Totuși, proiectul cel mai apropiat este INTEGRIO. Am crescut în școala românească și am avut ca modele părinți și profesori sau învățători. Am crezut în ei, în poveștile lor și am ajuns omul de azi.  Așa a luat naștere proiectul INTEGRIO Kids primul centru dedicat copiilor unde educația timpurie are la bază literația și valorile. Un proiect care trebuie să continue în ciclul primar, gimnazial și liceu. INTEGRIO este despre educație și curaj. Așa cum INTEGRIO CEO School este pentru cei care își doresc mai mult. Indiferent că ești în călătoria ta spre o poziție de C- level, ești un antreprenor care vrea să scaleze afacerea sau te pregătești de succesiune, accesarea programului INTEGRIO CEO School te va ghida în deciziile pe care le ai de luat.

C&B: Văzută din exterior, povestea evoluției  dumneavoastră pare una de basm?

Ștefan Vâju: „Nu m-am gândit așa, dar accept să o definim astfel. Da, poate să fie ca orice poveste sau basm. Am pornit în căutarea unei comori, m-am întâlnit cu bătrâni înțelepți care m-au ghidat sau povățuit, m-am întâlnit cu zmei dar m-am întâlnit și cu spânul care m-a mințit și l-am crezut. Cel mai important este că atunci când am ajuns în pădurea deasă și întunecată mi-am găsit zâna. Am început cu ea o altă călătorie dar nu pentru comoară ci pentru moștenire. Dacă aș sumariza evoluția mea ar fi ceva de genul: muncitor necalificat în diverse domenii de la construcții până la zootehnie, vânzător, consultant tehnic și trainer, director vânzări, director comercial, director general și în paralel evoluția mea ca prieten, soț, tată și om.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Ștefan Vâju: „Poate o să pară ciudat, visam să ajung soț și tată. Când aveam 6 ani mă imaginam adult și vizualizam emoția iubirii de soț și tată. Am visat de multe ori cu ochii deschiși și mi-am promis tot de atâtea ori cum îmi voi trăi viața de familie. Nu m-am gândit ce voi ajunge profesional, deși începând cu clasa a V-a mi-a propus să ajung veterinar . . . și am ajuns.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Ștefan Vâju: „Din fericire nu îmi clasific astfel experințele. Din toate învăț chiar dacă unele lecții sunt mai dure și dor. Relevant este până la urmă cu ce ai rămas din acele experiențe și poate cel mai important este să împărtășești învățămintele respective. Pentru voi, media, acestea sunt picanterii. Admit că sunt bune pentru cei care pot evita unele situații neplăcute, însă nu pot să mă abat de la convingerile mele. Vă recomand și vouă să faceți asta. Cu toții vom vedea altfel viața și activitatea.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Ștefan Vâju: „Dacă ești indecis este primul semn că nu ai încredere în tine și în planul tău. La fel și atunci când petreci timp pentru a avea un plan de rezervă. Deja ai luat în calcul opțiunea eșecului și dacă pornești așa la drum deznodământul este clar.  Dacă ești la început, cel mai prețios sfat este să nu uiți de ce te-ai apucat. Să vizualizezi permanent unde vrei să ajungi și să-ți imaginezi emoția succesului. Dacă aceasta(emoția succesului) este mai mare decât teama pentru eșec atunci șansele să ajungi unde vrei sunt foarte mari.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Ștefan Vâju: „Suntem o nație tânără ca democrație cu o cultură bogată și o istorie uriașă moștenită. Toate aceste aspecte ne obligă ca națiune, societate și indivizi să fim mai curajoși ca oricând. Să credem în certitudinea moralității și să devenim și educăm modelele de care au nevoie copiii noștri.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).