Stiinta este de o importanta majora in gasirea unor solutii care sa faciliteze si sa imbunatateasca viata in secolul actual. Pentru a gasi aceste solutii, este nevoie de oamenii de stiinta pasionati si determinati sa contribuie la progresul lumii. In tarile care au inteles importanta stintei, numarul tinerilor care se dedica stiintei a crescut. Un exemplu pentru tinerii care vor sa exploreze acest domeniu este si Margarit Pavelescu.
Margarit Pavelescu este membru titular, fondator, al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, fiind nominalizat pentru premiul NATO in fizica in anii 2001 si 2002. Absolvent in 1960, a studiat fizica nucleara la Universitatea Bucuresti. Si-a obtinut doctoratul in specialitatea Fizica Nucleara, domeniul Fizica Reactorilor Nucleari (1971) la Institutul de Fizica Atomica din Bucuresti.
De-a lungul carierei, a publicat mai mult de 246 de lucrari, printre acestea se numara si trei carti publicate in Editura Academiei Romane, “Analiza numerica pentru reactori nucleari” (1974), “Cercetare operationala a reactorilor nucleari” (1981), “Analiza sistemelor energetice nucleare” (1991) si cartea cu titlul “Reactorii nucleari si natura”, in Editura Stiintifica si Enciclopedica (1982), coautor al volumului scolii de vara de la Predeal, 1974, editat de prof. dr. I. Purica.
Profesorul Margarit Pavelescu are convingerea ca stiinta contribuie intr-o maniera decisiva pentru ca secolul actual sa devina un loc comun pentru fenomene ca teleportarea, telekinezia, telepatia, alimentarea cu energie electrica fara cablu, invizibilitatea sau preluarea de energie electrica direct din mediu.
Margarit Pavelescu este de parere ca din randul tinerilor se pot ridica cercetatori de valoare daca, printr-o educatie moderna, le este stimulata o gandire autonoma. Tot dansul ne invata ca este bine si firesc sa gresim, iar greselile trebuie asumate deoarece ele ne conduc spre adevar. “Omul de stiinta creeaza valoare, ceea ce il preocupa inainte de a fi un om de succes. Odata recunoscut ca fiind valoros, succesul vine de la sine. Pentru un om de stiinta este mai importanta cunoasterea decat informatia” spune profesorul Pavelescu.
Mentionam mai sus teleportarea, telekinezia, telepatia, alimentarea cu energie electrica fara cablu, invizibilitatea sau preluarea de energie electrica direct din mediu. Acestea sunt lucruri realizabile cu ajutorul unor oameni de stiinta autentici si devotati sa gaseasca raspunsurile la intrebari si sa reuseasca acolo unde altii au avut parte de esecuri. Margarit Pavelescu este de parere ca “Omul de stiinta valorous este ancorat in prezent si inzestrat cu imaginatie si intuitie, mai importante chiar si decat cunostintele sale”.