duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăLife StyleDe mâine, Uber și Bolt se închid pentru România. În București, poate...

De mâine, Uber și Bolt se închid pentru România. În București, poate apărea RIDES – serviciul de partajare a scuterelor electrice.

Noile modificări la Legea Taximetriei operate de Guvernul României oferă posibilitatea polițiștilor să ia măsuri imediate împotriva celor care efectuează servicii de transport fără autorizație. Practic, înlăturarea sintagmei ”în mod repetat” dă dreptul organelor legi să dea amenzi și chiar să suspende plăcuțele de înmatriculare pe o perioadă de șase luni.

În aceste condiții, cele două companii sunt nevoite să găsească soluții pentru înlăturarea serviciilor pentru România. Din nefericire, pentru că serviciile sunt disponibile, la nivel mondial, pe aceeași aplicație, acest lucru este greu de rezolvat tehnic.

Polițiștii se așteaptă ca în România să se folosească aplicația și în zilele următoare, fiind cunoscută rezistența românilor la noile legi și ignorarea lor până la descurajarea prin metode dure. În acest sens, încă de mâine vor fi instalate filtre în principalele orașe.

Este de așteptat ca Bolt, cu numele RIDES, să lanseze și în București serviciul de partajare a scuterelor electrice, după ce lansările din Madrid (aprilie 2019) și Paris (2018) au fost un real succes. Singura problemă este legată de costurile încă foarte mari pentru acest serviciu – 15 cenți/minut costă în Madrid.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.