luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăLife Style1 Mai Antreprenoresc la Corbi. Vino și tu!

1 Mai Antreprenoresc la Corbi. Vino și tu!

Antreprenorii și mediul de afaceri sărbătoresc “1 Mai Antreprenoresc” în comuna Corbi, județul Argeș, pentru a atrage atenția asupra acestei zone pitorești a României, ale cărei comori sunt încă nedescoperite, de la tradiții până la vechi așezăminte unice în țara noastră. Inițiativa face parte din programul “Antreprenorești – Adoptă un sat”, derulat de fundația Romanian Business Leaders, care își propune să reînvie strălucirea satului românesc și resursele sale valoroase, prin stimularea proiectelor antreprenoriale locale.

 Satul românesc are un potențial care nu este pus în valoare din lipsă de cunoștințe și oameni. De ani de zile, aproape jumătate din România – dacă ne gândim că 44% din populația țării trăiește în mediul rural – este ca un giuvaier peste care se așterne praful, care își pierde strălucirea: tinerii își părăsesc familia și comunitatea și își pun la dispoziție forța de muncă și ideile altor țări. Vrem să le arătăm cât de multe oportunități au chiar la ei acasă, să le deschidem perspective sustenabile. Importanța și atenția pe care o acordăm României rurale va face diferența asupra viitorului întregii țări. 1 Mai Antreprenoresc onorează acest spațiu și ne oferă ocazia de a ne bucura de el, așa cum este firesc. – Daniela Marișcu, liderul programului “Antreprenorești” și CEO al companiei Aquatica Experience.

Ziua Internațională a Muncii va fi sărbătorită în Corbi cu mâncare tradițională preparată de celebrul chef francez Samuel Le Torriellec, unul din cei mai apreciați bucătari din România, care va găti cu această ocazie miel de Corbi la ceaun. “Corbi este deja ca acasă pentru mine. Este un farmec unic și o stare aparte să gătești și să savurezi mâncare gătită la tuci, în mijlocul naturii, spune chef Samuel.

Într-un peisaj de poveste, în mijlocul celui mai pur spirit românesc, antreprenorii români, alături de familiile și invitații lor se vor bucura de jocurile copilăriei petrecute la sat, al cărei farmec este de neuitat pentru oricine a avut această ocazie.

Înscrierile la “1 Mai Antreprenoresc” sunt deschise celor interesați, care se pot alătura inițiativei de a susține comunitatea din Corbi prin prezența lor, trimițând un mesaj la antreprenoresti@gmail.com sau la telefon 0727.575.954.

Antreprenorești – Adoptă un Sat: antreprenoriat la firul ierbii Inițiativă demarată în anul 2016 de fundația Romanian Business Leaders 2016, programul „Antreprenorești – Adoptă un sat” își propune să identifice 10 comune din regiunile de sud, sud-est și sud-vest ale României în care există potențial și spirit antreprenorial. În prezent, acesta include 4 comunități: Corbi (Argeș), Ghindărești (Constanța), Valea Stanciului (Dolj), Vultureni (Cluj-Napoca).

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.