miercuri, iunie 19, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleFlorin Cujbă: Am pornit de la o promisiune pe care mi-am făcut-o...

Florin Cujbă: Am pornit de la o promisiune pe care mi-am făcut-o mie de a avea un stil de viață cât mai sănătos.

Florin Cujbă activează de 18 ani ca specialist și Master Trainer Fitness, domeniul în care deține multiple studii și specializări, cărora s-au adăugat de-a lungul carierei și cele în management și business, din domeniu. Este, de asemenea, și creatorul metodelor „Eleven” și „Body Balance” și din acest an a dezvoltat un concept unic în cadrul centrului său, un program bine structurat și eficient. Conceptul se adresează persoanelor de toate vârstele și îmbină trei domenii esențiale unui organism sănătos: recuperarea medicală (kinetoterapie, fizioterapie, osteopatie, terapia Yumeiho, electroterapie), nutriția și fitnessul. Alături de alți pași necesari în cadrul programului, și anume evaluarea inițială și proceduri specifice aplicate după activitatea fizică.  

C&B: Ce te-a motivat atunci când ai ales o carieră în fitness?

Florin Cujbă: Am pornit de la o promisiune pe care mi-am făcut-o mie de a avea un stil de viață cât mai sănătos. Nu există nimic mai important decât sănătatea și de aici și alegerea mea pentru acest domeniu, de care am fost pasionat încă din școală.

C&B: Cum ai făcut trecerea de la antrenor personal la antreprenoriat în domeniu și dezvoltarea unui centru de fitness și nutriție?

Florin Cujbă: Inițial nu a fost în plan să am propria afacere, însă în 2018, după o serie de evenimente ce au avut o desfășurare uluitoare, la final de an am decis că este momentul să deschid propriul loc dedicat fitnessului. Unde să fac lucrurile așa cum consider că trebuie făcute în acest domeniu. Trecerea a fost ușoară dacă luăm în considerare că am rămas antrenor personal în continuare, chiar dacă responsabilitățile în zona de management sunt destul de solicitante. 

C&B: Ce înseamnă și cum arată un astfel de business, în România?

Florin Cujbă: Modelul ales de mine, deși unic în România, este de fapt ceea ce eu consider că ar trebui să se întâmple în orice centru de sănătate. Pentru a face sport trebuie să lucrezi mai întâi și mai întâi la postură, să elimini posibilele deficiențe care pot duce la accidentări, astfel încât exercițiile fizice ulterioare să fie eficiente pe termen lung. Apoi trebuie să aliniezi nutriția și să o personalizezi în funcție de nevoile persoanei. Și ulterior să treci la efort de tip fitness. Aceasta este etapa în care organismul trebuie sa poată depune efort și să susțină acel efort. Fără o postura echilibrată și o nutriție corectă, nu poți face fitness și automat să ai și rezultatele dorite.

C&B: Care au fost cele mai dificile aspecte pentru tine, pe acest drum? Atât la nivel de mentalitate generală, cât și ca dezvoltare a unui business pe acest segment, de sănătate și prevenție?

Florin Cujbă: Nu cred că pot spune ca au fost aspecte dificile, atât timp cât ai lângă tine următorele trei persoane esențiale: un contabil priceput, un medic generalist și un avocat. Ca orice antreprenor trebuie să ai protecție la început de drum. Contabilul te învață despre ce înseamnă o companie sănătoasă, avocatul te protejează și sfătuiește cum sa respecți regulile de ordin juridic și un medic generalist te supraveghează constant pentru a evita orice probleme de sănătate ce pot surveni de pe urma stresului și ritmului accelerat al oricărui început de business. Având un astfel de suport cu siguranță călătoria devine mult mai stabilă.

C&B: Chiar înainte de pandemie îți propuneai extinderea centrului de fitness. Pe tine cum te-a afectat, în condițiile în care multe activități se restrângeau?

Florin Cujbă: Consider acum că pandemia pentru mine a fost o oportunitate unică de a mă dezvolta. Am intrat în zona corporatistă, am încheiat contracte de servicii de kinetoterapie, fitness și nutriție, individuale și de grup, online. Corporațiile au înțeles imediat că sănătatea este cel mai important aspect al angajaților și au deschis ușile în această direcție. Atuul nostru în cadrul licitațiilor a fost și este în continuare conceptul unic al celor etape menționate în abordarea noastră și rezultatele aduse de produsul nostru. Ne mândrim cu asta!

C&B: În ce fel acești doi ani ți-au adus și oportunități de dezvoltare?

Florin Cujbă: Zona de online nu era un produs la care ne gândeam prea serios. A fost o pură coincidență că atunci când a fost primul lock down noi pregăteam de lansare primul studio de streaming la standarde profesionale. În acel moment eram singurii și cred că și acum suntem singurii ce dețin 2 studiouri profesionale de streaming dotate cu aparatură performantă, camere profesionale, lumini speciale, cameră de supraveghere tehnică pentru a evita orice probleme neplăcute. Toate aceste avantaje plus calitatea echipei de specialiști au făcut ca într-un timp extrem de scurt să avem parteneriate importante în zona corporațiilor, parteneriate ce sunt active și azi. Partenerii noștri deja vorbesc despre rezultatele programelor noastre, așa că nu intru în aceste detalii. ?

C&B: Ce ai învățat din punct de vedere al businessului din cariera ta, atât ca antrenor personal, cât și ca antreprenor?

Florin Cujbă: Business-ul este o zona ce ține de organizare, perseverență și adaptabilitate permanente. Este o continuă mișcare în business și trebuie să fii extrem de organizat și perseverent. Fără astfel de calități, lucrurile sunt greu de realizat.

C&B: Care sunt cele mai importante principii de business pe care le aplici în aceste două zone de activitate?

Florin Cujbă: Principiile de business după care mă ghidez sunt: rezultate – perseverență – rezistență la stres. Sunt integrate adânc în cine sunt eu și le-am transferat și în business.

C&B: Care sunt acele trei lucruri esențiale pe care clienții tăi le învață de la tine?

Florin Cujbă: În ipostaza de client trebuie să fii foarte hotărât atunci când apelezi la serviciile mele. Acesta este un start excelent al relației noastre. Capacitatea de a te motiva, conform spuselor clienților mei, este un alt aspect esențial al colaborării. Planificarea lucrurilor încă din prima sesiune este al treilea lucru important. Clienții mei știu din prima sesiune ce se va întâmpla în următoarele 12-18 săptămâni în relația cu mine. Astfel avem o direcție clară și o intensitate cu care facem lucrurile și asta este foarte motivant pentru ambele părți. 

C&B: Dar tu ce ai învățat din lucrul cu oamenii? 

Florin Cujbă: Cel mai important lucru este să existe încredere unul în celălalt. Unde nu există încredere, rezultatele întârzie sau nu apar deloc. Fără sinceritate nu ai încredere, iar fără încredere nu ai rezultate. 

C&B: De ce ar apela cineva la serviciile centrului și care sunt beneficiile pe care le găsesc în mod particular aici?

Florin Cujbă: Soluția noastră este amplă. Călătoria la centrul nostru începe cu departamentul de recuperare medicală și posturologie, după care trece pe la nutriție și ulterior ajunge la fitness. Practic te luam de la momentul la care te afli și personalizăm toată călătoria ta. Centrul Optimize Body Center dispune doar de servicii personalizate alături de specialiști de top din domeniile pe care le reprezintă și livrăm servicii individuale, exclusiv „unu la unu”. Pentru fiecare client avem un specialist ce va veghea constant călătoria acestuia.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).