vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessFlash interviu cu Katrina Aleksa: Despre AWITA, Artă, Investiții și Parteneriate

Flash interviu cu Katrina Aleksa: Despre AWITA, Artă, Investiții și Parteneriate

Katrina Aleksa este un consultant în artă, colecționar și investitor. Are o experiență vastă în curatorierea expozițiilor și evenimentelor atât pentru organizații caritabile, cât și comerciale, în Europa și Statele Unite. A acționat ca și consultant în artă pentru diverse persoane UHNW (Ultra High Net Worth – persoane cu avere netă extrem de mare) și corporații, precum și gestionat artiști și negociat o serie de parteneriate comerciale mari. În afara lumii artei, Katrina este un investitor entuziast în clase de active alternative și un susținător pasionat al reprezentării femeilor, egalității de șanse și diversității în general.

C&B: Ce este AWITA?

Katrina Aleksa: Asociația Femeilor din Artă (AWITA) este o organizație non-profit dedicată sprijinirii dezvoltării carierei femeilor profesioniste în artă. Fondată în 2016, AWITA oferă un program cuprinzător online și în persoană care include oportunități de dezvoltare profesională, mentorat și networking.

C&B: Cum a luat naștere AWITA ?

Katrina Aleksa: AWITA s-a născut dintr-o dorință simplă împărtășită de co-fondatorii mei și de mine de a crea o comunitate de sprijin în care femeile să poată discuta provocările carierei și să împărtășească expertiza lor. De la înființarea sa în 2016, organizația a crescut organic, demonstrând nevoia semnificativă pentru o astfel de rețea.

C&B: care erau viziunile tale în copilărie/adolescență față de cele actuale?

Katrina Aleksa: De la o vârstă fragedă, am fost profund implicată în arte. De-a lungul timpului, viziunea mea a evoluat pentru a mă concentra pe sprijinirea și împuternicirea femeilor din acest domeniu. Astăzi, sunt recunoscătoare să mă aflu în poziția de a susține femeile în arte.

C&B: Numeste trei principii esențiale în activitatea ta!

Katrina Aleksa: Ader la principii de incluziune, împuternicire și învățare continuă.

C&B: Pandemia, crizele economice și războaiele au afectat activitatea voastră?

Katrina Aleksa: Pandemia ne-a determinat să ne extindem prezența internațională online, găzduind 70 de evenimente online în primii doi ani. Acest lucru ne-a ajutat să menținem conexiunile și să creștem atât fizic, cât și virtual. Capitolul nostru următor implică expansiunea globală, evidențiată de seria noastră „Weather Forecasts”, care prezintă profesioniști seniori din artă discutând peisajul artistic în orașele lor. Aceste sesiuni au devenit resurse neprețuite pentru construirea cunoștințelor internaționale și conectarea cu femeile din întreaga lume.

C&B: Care sunt argumentele cu care convingi partenerii și clienții?

Katrina Aleksa: Considerați ce puteți contribui la rețea, mai degrabă decât ce vă poate oferi rețeaua. Această mentalitate transformatoare creează un mediu de sprijin, exemplificat atunci când vă aflați într-o cameră cu 200 de femei dornice să se ajute reciproc să crească – este cu adevărat o experiență frumoasă.

C&B: Ai un sfat pentru cei aflați la început de drum sau indeciși?

Katrina Aleksa: Sfatul meu este să acționați și să încercați lucruri diferite pentru a face progrese. Dedicarea și munca asiduă sunt esențiale – găsirea unui drum necesită să faceți acei primi pași.

C&B: Societatea și lumea artei sunt la adevăratul potențial, astăzi?

Katrina Aleksa: În prezent, societatea și lumea artei nu sunt unde ar putea fi. Lumea artei este în mare parte alimentată de femei care sunt adesea nereglementate și subevaluate. Piața de artă din Marea Britanie contribuie cu 9,2 miliarde de lire sterline la economie, cu femeile potențial responsabile pentru 6 miliarde din acest venit. Conferința noastră viitoare BUILD YOUR OWN ART WORLD pe 5 iunie la Casa de Licitații Christie’s își propune să sprijine dezvoltarea carierei acestor femei talentate prin conversații sincere și ateliere practice.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).