sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife Style(P) O companie germană a creat un test care dă rezultatul în...

(P) O companie germană a creat un test care dă rezultatul în 15 minute și face diferența dintre Covid 19 și gripa sezonieră.

A început sezonul gripal și facem diferența cu greu între gripa sezonieră și Covid 19. Simptomele pot fi foarte asemănătoare, dar un test poate face diferența între gripă și Covid-19. Un nou test rapid combinat poate detecta simultan virusul coronavirus și gripal: Testul NADAL COVID 19 Antigen virus + Gripa A / B de la compania germană de tehnologie medicală Nal von Minden oferă un rezultat fiabil în doar 15 minute.

Simptome precum febră, tuse, dureri în gât și oboseală pot apărea atât cu gripă, cât și cu infecții cu Covid-19. Prin urmare, cazurile suspectate de coronavirus ar putea fi de fapt cazuri de gripă sau invers.

„Diferențierea dintre coronavirus și gripă este extrem de importantă pentru a evita răspândirea în continuare a coronavirusului și pentru a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți mai repede și mai bine”, spune Thomas Zander, director general al nal von minden GmbH, cu sediul în Moers, Germania. Noul test rapid combinat pentru Covid-19 și gripa sezonieră poate ajuta la limitarea răspândirii virusului.

Testul combinat antigen / gripă NADAL® COVID-19 poate fi efectuat la fața locului. Nu este necesar un laborator. Pentru test, un tampon din cavitatea bucală sau nazofaringe este colectat de personalul medical. Rezultatul este disponibil în 15 minute. Zander: „Este mult mai plăcut pentru persoanele afectate să primească doar un eșantion, mai degrabă decât două, pentru a verifica dacă există două infecții posibile”. Noul test combinat elimină, de asemenea, presiunea din laboratoare, care nu pot procesa un număr nelimitat de teste care consumă mult timp.

Posibilele domenii de aplicare pentru noul test combinat sunt casele de bătrâni (persoanele în vârstă sunt deosebit de expuse riscului), apoi cabinetele medicilor de familie, clinicile și policlinicile private și publice.  Testul combinat este util și în spitale, în caz de internare de urgență a pacienților. Ar putea fi, de asemenea, utilizat în cadrul companiilor pentru a testa angajații cu simptome de răceală neclare. „Cu toate acestea, în cadrul unei companii, testul trebuie efectuat de un medic”, adaugă Zander.

Nal von minden GmbH a produs deja milioane de teste combinate de antigen, care sunt disponibile imediat. Testul este deja aprobat în toată Europa, iar producătorul german are toate certificările ISO.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).