vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAntreprenoarea Dorina Dinu: Este necesară integrarea perspectivei holistice și în lumea afacerilor

Antreprenoarea Dorina Dinu: Este necesară integrarea perspectivei holistice și în lumea afacerilor

Dorina Dinu este antreprenor de 20 ani, coach, practicant NLP, trainer de trei ani și fondator al Asociației Împreună pentru Educare și Vindecare. În toți acești ani, pe lângă dezvoltarea afacerii de import și distribuție de consumabile medicale în spitalele de stat și cele particulare, intenția și obiectivul ei a fost crearea mediilor și contextelor de educare, dezvoltare și creștere pentru oamenii cu care a colaborat. Pentru oamenii din echipă a creat acel mediu susținător în care a oferit permisiunea ca ei să se dezvolte, un mediu în care umanitatea a fost mai presus de cifre. Pentru oamenii cu care a colaborat în spitale a ținut cursuri și workshop-uri pe tema comunicării eficiente. Anul acesta a simțit că este nevoie să se implice mai mult deoarece își dorește să contribuie activ la crearea unei lumi în unitate, iubire, armonie și echilibru prin programe de educare și susținerea vindecării și a fondat, împreuna cu alte trei doamne, Asociația Împreună pentru Educare și Vindecare.

C&B: Cum a  început povestea dumneavoastră de antreprenor?

Dorina Dinu: „Povestea mea a început  în urma  cu 21 de ani  când, în urma unui  accident de mașină care a generat o mare nevoie financiară pentru a acoperi daunele, am devenit antreprenor demarând un business în distribuția de consumabile medicale. Fără prea multe informații, fără a mă baza pe o tradiție de familie, având doar sprijinul și încrederea celor din jur, am reușit să construiesc un business de încredere, care și-a demonstrat durabilitatea în timp. Analizând parcursul dezvoltării businessului  am conștientizat ce anume m-a sprijinit în tot acest timp. Deși nu aveam pregătirea academică care să mă ajute să creez planuri de dezvoltare și strategii de implementare, am obținut creșteri financiare în fiecare an. Ce m-a susținut mereu a fost dorința mea de aduce valoare prin munca mea în mediul în care lucrez și în viața oamenilor cu care am colaborat.  Motivată de această dorință, am conștientizat nevoia dezvoltării mele ca om în toate aspectele vieții.  Poți contribui și poți aduce valoare în jur doar dacă tu ca OM ai echilibru în toate aspectele vieții și viața ta respectă valori sănătoase precum Adevărul moral, Integritatea, Datoria și Obligația morală, Respectul, Responsabilitatea, Încrederea, Omenia, Înțelepciunea, Bunătatea sufletească și Generozitatea.

Aceste valori m-au ghidat în businessul meu și m-au determinat să înființez Asociația Împreună pentru Educare și Vindecare. Scopul principal este educarea și informarea oamenilor pentru o viață trăită în echilibru, din perspectivă holistică și integrarea acestei perspective în vindecare.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Dorina Dinu: „De mică mi-a plăcut să mă implic în viața celor din familie. Recunosc că la acel moment nu știam să fac acest lucru ecologic dar îmi amintesc dorința pe care o avem ca ceilalți să fie bine deoarece știam că dacă lor nu le este bine nici mie nu putea să-mi fie . Pe parcursul copilăriei am învățat de la tatăl meu câteva lecții foarte importante, pe care încă le păstrez cu mine, legate de respect, timp, muncă, empatie, etică și fermitate. De la mama am învățat bunătatea, dăruirea, compasiunea. Pentru ca am avut norocul să am trei surori , încă de mica am învățat să lucrez în echipă, cât este de importantă susținerea și iubirea.” 

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Dorina Dinu: „După accidentul de mașină am conștientizat că orice întâmplare/ experiență din viață se petrece pentru binele tău și dacă ai răbdare și nu te poziționezi în rolul de victimă, vei obține o resursă importantă, ce te v-a ajuta să mergi mai departe pe drumul tău. Când ne încăpățânăm să ne blocăm într-un loc sau deviem de la drumul nostru, viața îți mai dă o lecție.

Așa am pățit și eu când în viața mea o luasem pe un drum greșit. Munceam foarte mult și nu realizam că nu mai eram PREZENTĂ în viața copiilor mei, credeam că pot să le fac pe toate și că nu am nevoie de ajutor. Pentru a mă trezi am trecut printr-o experiență în care era să-mi pierd fiica la doar un an .

Acel accident m-a ajutat să înțeleg că deși eram prezentă fizic eu nu eram acolo.  Am realizat că nu pot face mai multe lucruri în același timp, sau dacă eu cred ca le fac nu-mi ies cum e nevoie și cel mai important este că am realizat că am nevoie de o echipă cu care să lucrez.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Dorina Dinu: „În urma experiențelor trăite pot spune că atunci când vrei să faci lucrurile la un nivel mai mare , ai nevoie de echipă, de valori comune și de reguli de funcționare. Dacă fiecare aduce valoare prin munca lui, ÎMPREUNĂ putem aduce valoare lumii în care trăim. Cred că totul este posibil în anumite condiții , atunci când servește binelui universal, iar condițiile noi le putem crea ÎMPREUNĂ.”

C&B: Ce are nevoie, în viziunea dumneavoastră, mediul de afaceri din România?

Dorina Dinu: „Cred că este necesară integrarea perspectivei holistice și în lumea afacerilor, în contextul în care, antreprenorul de azi, simte presiunea rolurilor asumate și uneori neputința de a merge mai departe . Integrarea perspectivei holistice crează conștientizarea celor patru aspecte ale vieții, mental, emoțional, fizic și spiritual și aducerea lor în echilibru și congruență. Este important să ne trăim viața ținând cont de echilibrul acestor patru aspecte, deoarece dezechilibrul oricărui aspect crează dezechilibru și în celelalte.”

Credit foto: Alina Botica / Portrait Studio

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).