duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăUncategorizedYahoo a verificat emailuri la cererea serviciilor de spionaj americane

Yahoo a verificat emailuri la cererea serviciilor de spionaj americane

Surse citate de site-ul Reuters au afirmat ca Yahoo a creat în secret, în anul 2015, un program informatic care permite verificarea in emailurile clienţilor a unor informaţii specifice, la solicitarea serviciilor de spionaj americane.

Compania Yahoo Inc a scanat astfel sute de milioane de conturi, in secret, la solicitarea Agentiei Nationale pentru Siguranta (NSA) sau a FBI. NSA directioneaza cererile de supraveghere interna catre FBI, ceea ce face dificil de aflat sursa solicitarii informatiilor.

Expertii in supraveghere au declarat ca este primul caz cand o companie de IT accepta sa verifice toate emailurile in timp real. Procedura obisnuita este scanarea unui numar limitat de conturi in timp real, ori a mesajelor deja stocate.

Yahoo a urmat directiva clasificata primita de la Guvernul American, declarand ulterior pentru Reuters ca „Yahoo este o companie care respectă legea şi aplică legile din Statele Unite”.

Legislatia Americana permite serviciilor de spionaj sa solicite astfel de informatii companiilor de telefonie sau de IT, pentru strangerea de informatii externe, in diferite cazuri, chiar si in lupta pentru combaterea terorismului.

Nu este clar ce tip de informatii au solicitat agentiile de spionaj. Surse spun ca au cerut ca Yahoo sa verifice anumite cuvinte-cheie sau tipuri de atasamente.

Problemele de securitate nu sunt insa noi pentru compania IT Americana. In 2014, Compania Yahoo Inc a suferit un atac informatic, in urma caruia au fost afectate peste 1 miliard de conturi, potrivit declaratiilor unui fost director. Mai mult, un hacker care actioneaza sub pseudonimul “Peace” a declarat ca are acces la peste 200 de milioane de conturi si ca este dispus sa vanda detaliile de acces cu 1.800 de dolari.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.