sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriViolenta in trafic este interzisa prin lege.

Violenta in trafic este interzisa prin lege.

Violenta in trafic este unul dintre cele mai dezbatute probleme. Anchetatorii au reţinut că, în după-amiaza zilei de 28 septembrie, în jurul orei 19: 00, un bărbat a sesizat prin apelarea la 112 faptul că a fost agresat în trafic de catre alţi doi bărbaţi, în timp ce conducea o betonieră pe raza sectorului 3. „Din investigaţii a rezultat că altercaţia ar fi pornit din cauza faptului că cei doi bărbaţi au fost nemulţumiţi că victima circula cu autospeciala, care ar fi depăşit gabaritul permis pe strada respectivă, astfel că unul dintre ei a lovit-o în mod repetat cu un obiect tăietor-înţepător în zona umărului stâng”, se arată într-un comunicat. Victimei i s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului pentru a se asigura ca este constient dupa care a fost transportată la spital. În urma activităţilor desfăşurate de catre organele abilitate au fost identificaţi cei doi bărbaţi, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. „Unul dintre cei doi a fost depistat de poliţişti la data de 2.10.2017, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României şi a fost condus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. În ziua de 4 octombrie a fost audiat şi al doilea bărbat implicat în cauză”, precizează Poliţia.

Violenta in trafic este interzisa asa cum se expune in proiectul de lege : „De cele mai multe ori, starea infrastructurii rutiere sau un anumit comportament deviant provoacă altercații între participanții la trafic, care degenerează în fapte antisociale cu consecințe grave. Pornind  de la simple injurii sau gesturi obscene, se ajunge uneori la acte agresive ce pun în pericol viața și integritatea participanților la trafic, a pietonilor, precum și a agenților de circulație. Aceștia din urmă sunt depășiți de posibilitatea luării măsurilor ce se impun, deoarece aceste fapte de natură penală sau civilă nu sunt prevăzute în Codul Rutier”.

„Prezenta inițiativă legislativă creează în acest sens cadrul legal necesar tragerii la răspundere și sancționării oricărei forme de violență în trafic, precum și posibilitatea aplicării directe a sancțiunii de către agentul de circulație care a constatat fapta. Luarea acestei măsuri se impune cu celeritate în vederea reintroducerii ordinii în trafic și asigurării protecției cetățenilor și a condițiilor de mers în siguranță”, se mai arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Autoritatile din Romania nu sustin violenta in trafic si de aceeasi parere sunt si eu. Traficul ar fi mult mai relaxant si frumos daca nu ar mai fi atat de multi soferi recalcitranti si violenti atat verbal cat si fizic.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).