vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessValentin-Adrian GEORGESCU, CEO NOVOMATIC România: ,,30 de ani de succes în industrie...

Valentin-Adrian GEORGESCU, CEO NOVOMATIC România: ,,30 de ani de succes în industrie m-au învățat că orice criză poate fi depășită”

Valentin-Adrian GEORGESCU, CEO NOVOMATIC România, a pus bazele unei companii de succes încă din anul 1990 și a adus în premieră un brand internațional de jocuri de noroc, ADMIRAL. De-a lungul anilor, a reușit să extindă operațiunile B2C în întreaga țară, ADMIRAL fiind considerat acum un „showroom uriaș” la nivel național, care contribuie la promovarea echipamentelor de joc către operatori. De asemenea, în calitate de distribuitor B2B, compania este recunoscută și apreciată de profesioniștii din domeniu pentru că susține tendințele în tehnologie și oferă o calitate ireproșabilă a produselor și serviciilor.

C&B: Ce au însemnat 30 de ani în industria jocurilor de noroc pentru NOVOMATIC România?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „În anii ’90, noi am fost prima companie care a adus pe piață primul brand internațional de succes, ADMIRAL, ca operator de jocuri de noroc. Knowhow-ul, sprijinul și experiența companiei NOVOMATIC și-au spus cuvântul, fiind ani la rând lideri în acest sector. Până în prezent, ne-am dezvoltat operațiunile în toate sectoarele industriei: aparate slot-machine, pariuri sportive, furnizor de VLT (automate jocuri video loterie), jocuri online, procesator de plăți, service, post service, piese de schimb etc. De asemenea, operăm în parteneriat cu Compania Națională Loteria Română SA, aproximativ 5,900 VLT. Pe partea operațională, deținem peste 75 de săli de joc ADMIRAL, agenții de pariuri sportive TIP&CASH și operăm peste 700 de terminale de joc, în peste 360 de locații. În total, gestionăm lunar aproximativ 10,200 echipamente de joc.”   

C&B: După trei decenii, cum resimțiți percepția generală asupra industriei în țara noastră?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Discutăm de România, așa că percepția generală este mai puțin pozitivă, pentru că, din păcate, este asociată cu unele activități de pe piața neagră. În realitate, lucrurile au evoluat considerabil în acest sector. În momentul de față este cel mai fiscalizat domeniu, iar măsurile pe care operatorii de jocuri de noroc trebuie sa le respecte sunt foarte stricte. De exemplu, puțini oameni știu că echipamentele de joc sunt conectate la Oficiul Național al Jocurilor de noroc și că, astfel, orice fel de tentativă de fraudă este imposibil de efectuat de către operatori. Un alt aspect important și mai puțin discutat este faptul că această industrie contribuie anual cu milioane de euro la bugetul de stat. Mai mult decât atât, oferă zeci de mii de locuri de muncă în România și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 de milioane euro plătite anual și un grad de colectare de peste 99%. Așadar, îmi doresc ca percepția românilor să se schimbe cu timpul și ca jucătorii să devină mai responsabili și să asocieze această activitate ca fiind una doar de divertisment, așa cum este în alte țări.”

C&B: Cum ați ales să sărbătoriți aniversarea companiei?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Compania NOVOMATIC, care își are sediul central în Austria, sărbătorește anul acesta 40 de ani, iar noi, NOVOMATIC România, 30 de ani. Ne doream cu toții să avem parte de aniversări memorabile și majoritatea detaliilor erau deja stabilite. Având în vedere contextul social-economic, ca urmare a pandemiei COVID-19, am ales să ne mutăm focusul pe susținerea clienților și partenerilor noștri prin adoptarea unor măsuri eficiente pentru industrie. Din cauza suspendării activității, a devenit prioritatea noastră principală să sprijinim business-urile partenerilor, pentru a putea trece cu bine de această perioadă. De asemenea, pentru a încununa cei 30 de ani de succes, am creat o serie de oferte pentru achiziționarea și închirierea echipamentelor în condiții avantajoase, care sunt, de departe, cele mai bune oferte pe care le-am avut de-a lungul anilor. Chiar și în acest context economic, dorim să ne menținem promisiunea în fața clienților și partenerilor. Continuăm să vă susținem în afacerea dumneavoastră! este noul nostru slogan care se adaptează acestui an incert pentru mediul de afaceri și care ne motivează să găsim în permanență soluții. 30 de ani de succes în industrie m-au învățat că orice criză poate fi depășită.”

Valentin-Adrian Georgescu, CEO NOVOMATIC România

C&B: Care sunt cele mai mari realizări ale companiei de până acum?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Au fost multe momente cheie care ne-au menținut poziția pe piață și datorită cărora NOVOMATIC România este lider în sectorul echipamentelor de joc. De trei decenii operăm în cele mai performante săli de joc, ADMIRAL, care a fost și primul brand internațional de săli de joc adus în România și care se bucură de o notorietate crescută. Din 2013 avem un parteneriat de succes împreună cu Compania Națională Loteria Română. 2015 a fost un an revoluționar pe piața pariurilor sportive, fiind primii care am implementat tehnologia terminalelor sportive prin servicii self-service în agențiile TIP&CASH. Până în prezent, am introdus pe piață peste 700 de terminale. În 2017 am lansat platforma de jocuri online admiral.ro și am adus, în exclusivitate pe piața din România, celebrele jocuri NOVOMATIC, din land-base în online. În același an, am devenit distribuitor unic pentru echipamentele APEX și Ainsworth. 2019 a fost anul în care ne-am extins oferta de joc prin introducerea echipamentelor de joc cu risc limitat AWP, care au avut un mare succes. Anul acesta, în plină pandemie, suntem mândri că am reușit să preluăm platforma admiral.ro. Toate aceste realizări au fost posibile datorită unei echipe de profesioniști și mă bucură faptul că o parte dintre aceștia sunt alături de noi de mai bine de 15 ani.”

C&B: Aveți în derulare programe de interes public, dedicate prevenirii şi combaterii dependenţei de jocuri de noroc?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Sigur, ne implicăm activ în astfel de proiecte încă de la început. De exemplu, NOVOMATIC România a inițiat în 2010 programul Joc Responsabil, preluat ulterior de ROMSLOT și care este unul dintre puținele programe naționale dedicate persoanelor care se confruntă cu probleme de adicție şi singurul care oferă un ajutor concret. Echipa de specialiști elaborează și implementează programe de educare și prevenție și oferă 24/7, la cerere, consiliere psihologică persoanelor care au depășit limita recreațională. Util de menționat pentru publicul larg este că se oferă ședințe de evaluare și terapie GRATUITE pentru jucători și familiile acestora cu psihologi, psihoterapeuți și specialiști, printre care și dr. Cristian Andrei. În prezent, Asociația Joc Responsabil are cinci cabinete de consiliere psihologică (București, Craiova, Constanța și Iași). În calitate de membri ROMSLOT, suntem mândri să susținem și să promovăm în continuare acest program.”

C&B: Ce impact are industria jocurilor de noroc asupra economiei din România?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Industria jocurilor de noroc are un rol esențial atunci când discutăm despre contribuțiile aduse statului. Este cel mai fiscalizat domeniu, contribuie cu milioane de euro anual și avem unul dintre cele mai ridicate nivele de taxare din Europa. În prezent, această industrie asigură 45,000 locuri de muncă, iar dacă ne raportăm strict la NOVOMATIC România, avem aproximativ 660 angajați. În privința taxelor achitate statului doar în anul 2019, ne raportăm la 13,13 milioane de euro, doar de către compania noastră.”

C&B: Care sunt perspectivele industriei de gambling în România?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „În momentul de față, având în vedere repercursiunile pandemiei COVID-19, un rol esențial a fost jucat de activitatea din online, care a crescut considerabil și asta mă bucură. Comportamentul jucătorului se modifică, iar noi ne-am propus să încurajăm jucătorii din săli să își extindă experiența de joc în online, în siguranță. Mai mult decât atât, le-am pus la dispoziție diverse oferte și avantaje care să se completeze reciproc. Cred că în această direcție este viitorul industriei.”

C&B: Cum ați gestionat efectele pandemiei la nivel intern?

Valentin-Adrian GEORGESCU: „Segmentul land base a traversat o perioadă mai dificilă, iar eforturile operatorilor s-au îndreptat mai mult către protejarea personalului și a jucătorilor. Cu toate acestea, am făcut toate eforturile necesare pentru a păstra toate locurile de muncă în această pandemie. Un alt rol esențial în această perioadă a fost jucat de autorități și de decizia acestora de amânare a plății taxelor. Efectele acestei pandemii vor mai dura și sper că mediul de afaceri va avea parte de suport în continuare din partea autorităților, pentru a putea să intrăm într-un ritm normal, cât mai curând posibil.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).