vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRomani in LumeValentin Acsinte: Orice greșeală pe care o faci, poate fi ușor corectată

Valentin Acsinte: Orice greșeală pe care o faci, poate fi ușor corectată

Valentin Acsinte este fondatorul și managerul Birou de Orice. După peste 20 de ani de experiență în industria ospitalității, a decis să renunțe la o carieră în management pentru a se îndrepta pe un drum inovator pentru piața din Marea Britanie.

C&B: Oferă o descriere sau definește activitatea afacerii tale!

Valentin Acsinte: Scopul Biroului de Orice a fost să fie un „punct de acces total” pentru cetățenii români care nu vorbesc foarte bine engleza și au nevoie de îndrumare în viața de zi cu zi în Marea Britanie. Am început prin a oferi servicii de traducere și am extins treptat oferta noastră. Acum ne concentrăm pe servicii de imigrație și, în parteneriat cu WE ARE UK (organizație non-profit care lucrează în numele guvernului britanic), oferim Asistență Digitală gratuită pentru clienți (toți rezidenții din Marea Britanie) care nu au acces la un computer.

C&B: Care este povestea evoluției afacerii tale?

Valentin Acsinte: Am înființat Biroul de Orice în 2019 cu speranța de a deschide încă două birouri în următorii ani. Din păcate, Covid, Brexit și viața în general au schimbat viziunea noastră. Am descoperit o nișă în furnizarea de sfaturi privind imigrația și ne vom concentra asupra acestei activități, oferind totodată și alte servicii.

C&B: Care au fost viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Valentin Acsinte: Am avut destul de multe aspirații. Am vrut să fiu manager de restaurant – am gestionat unul în 2012 în România, am vrut să fiu manager de hotel – l-am gestionat în 2017 în Marea Britanie. Am vrut să fiu interpret – traduc în mod curent din română în engleză.

C&B: Care sunt principiile tale de viață și afaceri la care nu te abați?

Valentin Acsinte: O regulă simplă – fără compromisuri. Fără minciuni. Clienții mei mă respectă pentru asta.

C&B: Cum au influențat/înfluentează pandemia, crizele economice și războaiele afacerea ta?

Valentin Acsinte: Covid m-a forțat să închid afacerea și să-mi găsesc un loc de muncă la Amazon. Da – și de ce nu? A fost doar un mijloc pentru un scop. În curând, am reușit să redeschid. Brexit, practic…

C&B: Spune-ne câteva situații amuzante din activitățile tale de afaceri!

Valentin Acsinte: În fiecare zi primesc solicitări pentru fraudă, pentru activități ilegale. Am un sentiment bun atunci când le resping.

C&B: Ești față în față cu un client sau partener potențial. Care este propoziția care îi convinge?

Valentin Acsinte: Tratez toți clienții în același mod. Sfaturi corecte, imparțiale și pline de empatie. Îi conving demonstrându-le că cunosc legile și explicându-le în termeni simpli cum se aplică aceste legi în situația lor.

C&B: Ce sfaturi/indicații ai pentru cei care abia încep sau sunt indeciși?

Valentin Acsinte: Doar fă-o. Nu te gândi prea mult. Vei reuși. Orice greșeală pe care o faci poate fi ușor corectată.

C&B: Care sunt percepțiile tale despre societate și evoluția ei?

Valentin Acsinte: Sunt fericit că sunt unde sunt acum. Curios în legătură cu ceea ce va întâmpla în viitor. Încerc să fiu un utilizator priceput al tehnologiei, dar sunt conștient că voi fi doar un simplu utilizator.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).