duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăLife StyleUrmatoarea oprire pentru “Doua Lozuri” este la Salonic

Urmatoarea oprire pentru “Doua Lozuri” este la Salonic

Comedia romaneasca “Doua Lozuri” va participa la cea de-a 57-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic.  Alaturi de comedia mult-discutata, au mai fost selectate si lungmetrajele romanesti “Caini” (regia Bogdan Mirica), “Sieranevada” (regia Cristi Puiu) si “Inimi Cicatrizate” (regia Radu Jude).

Lungmetrajul va fi proiectat pe 8 si 10 noiembrie, in cadrul sectiunii “Balkan Survey”. Comedia romaneasca va fi reprezentata la festival de echipa formata din actorul Alexandru Papadopol, regizorul Paul Negoescu si directorul de imagine, Ana Draghici, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Istanbul.

Filmul a mai participat si la Festivalul de Film de la Zurich (22 septembrie – 2 octombrie), unde a castigat mentiunea speciala a juriului. A fost proiectat, de asemenea, si in cadrul Festivalului International al Filmului Francofon din Namur, Belgia (1 – 3 octombrie) si va fi prezentat pe 25 octombrie si pe 14 noiembrie la Saptamanile Filmului European din Bosnia si Hertegovina.

Totusi, “Doua Lozuri” nu a avut rampa dreapta spre succes inca de la inceput. La nici o saptamana dupa lansare, comedia a pornit o intreaga miscare a internetului, in urma careia nota de pe IMDb a scazut de la 8,7 la 5,5. Contrariati de intamplare, fanii filmului au vrut sa sustina productia romaneasca. In mai putin de 24 de ore, s-au mobilizat si au adus nota la valoarea de 8,3.

Inspirat de nuvela “Doua Loturi”, de I. L. Caragiale, lungmetrajul s-a dovedit a fi un real succes in cinematografe, fiind vizionat de peste 83.000 de spectatori doar in Romania.

Comedia a fost filmata in regim independent. in numai 15 zile. Cu un buget de doar 30.000 de euro (aproximativ de 20 de ori mai mic decat bugetul mediu al unui film romanesc finantat de stat), „Doua Lozuri” a devenit unul dintre putinele filme romanesti care si-a acoperit investitia din incasarile de bilete.

Distributia filmului ii numara pe Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol in rolurile principale, alaturi de cursantii scolii de actorie a acestora si de invitati speciali, precum Andi Vasluianu sau Serban Pavlu.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.