vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriUna dintre cele mai mari companii aeriene din lume a declanșat procedurile...

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume a declanșat procedurile de faliment

Se pare că ALITALIA va ateriza forțat! Compania italiană de transport aerian va cere formal intrarea în procedură de faliment, după ce angajaţii au respins reducerile de personal şi alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării acesteia, potrivit BBC. Cu toate acestea, s-a anunţat că orarul de zbor continuă conform planului, timp în care administratorii analizează opţiunile.

Celebra companie, al cărui președinte este Luca Cordero Di Montezemolo, a transmis printr-o declaraţie că acţionarii italieni şi Etihad, compania din Abu Dhabi care deţine 49% din Alitalia (din anul 2014), au fost de acord să recapitalizeze şi să finanţeze planul cu suma de 2 miliarde de euro, dar fără aprobarea angajaţilor nu se poate continua.

Sediul principal al companiei este în Fiumicino, Roma, iar numele companiei s-a format prin asocierea termenilor “ali”, care se traduce prin aripi și “Italia”. Compania a întâmpinat probleme și în anul 2013, aflându-se și atunci în pragul falimentului. Începând cu iunie 2015, flota Alitalia este compusă din 120 aeronave.

De la 31 ianuarie 2017, Alitalia nu a mai operat niciun zbor din/către Romania, motivul retragerii fiind ofensiva agresivă a operatorilor low-cost pe destinaţiile din Peninsulă, în special Ryanair.

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).