vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriUber lansează vehicule zburătoare

Uber lansează vehicule zburătoare

 

Uber a încheiat un parteneriat cu NASA pentru a lansa în viitor  vehicule zburătoare care pot transporta oamenii la altitudini mici. Prin acest serviciu, denumit UberAIR se dorește o alternativă mult mai ieftină, mai puțin zgomotoasă și mai sigură la elicoptere.

UberAIR va fi lansat în anul 2020 și garantează siguranță persoanelor în timpul transportului, care va avea un tarif  similar cu cel al serviciului standard Uber X. În cadrul WebSummit, care a avut loc la Lisabona, Uber a anunțat că își propune să înceapă testarea uberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. În Los Angeles se va începe cu 20 de baze, puncte de decolare și aterizare situate în diverse locuri, de la aeroport, până în centru.

In 2016 Uber și-a exprimat viziunea cu privire la acordul încheiat cu NASA. Compania  a susținut că în viitor pe cer se vor putea vedea vehicule zburătoare care vor ateriza și decola din „heliporturi”special destinate în acest sens, numite vertiports care ar urmă să fie construite în zone locuite, pe clădiri înalte și chiar în centrele orașelor. Autonomia acestor vehicule ar urmă să fie între 80 și 160 km.

Prin parteneriatul cu NASA, Uber se va alătură altor parteneri din industrie care lucrează cu NASA la dezvoltarea unor noi concepte și tehnologii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.