vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriTuriştii străini au cheltuit 1111,4 milioane lei în România, în primul trimestru...

Turiştii străini au cheltuit 1111,4 milioane lei în România, în primul trimestru – INS

Aproximativ 414.000 de turisti străini au venit în România în primul trimestru al anului, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la 1111,4 milioane lei, arată datele raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii străini (nerezidenţi) în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (63,3% din numărul
total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând64,0% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular pentru 36,7% din numărul total de turişti nerezidenţi, dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe pentru 61,7%. Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielilepentru cazare (54,5%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (93,7%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi
înrestaurante şi baruri au fost de 16,5%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,8%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 37,6% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 32,7%.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 64,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini
zoologice/botanice au reprezentat 40,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 48,3% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 29,0% si-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (78,3% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 13,1%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,9%, alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 0,7%.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).