sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessTop 3 cei mai bogați oameni de afaceri de pe Glob și...

Top 3 cei mai bogați oameni de afaceri de pe Glob și din România

Ion Țiriac, locul 1.795 la nivel mondial.

Au reușit prin propriile forțe sau au moștenit o avere considerabilă de la înaintașii lor, cei mai bogați oameni de afaceri din lume dețin sume fabuloase în propriile conturi, fiind cunoscuți la nivel mondial pentru bunurile pe care le posedă. Conform Top Forbes, Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume, titulatură pe care o deține de 4 ani consecutivi. Cum stau românii în acest clasament? Ion Țiriac, singurul român prezent în top.

Deși se credea că Vladimir Putin l-a detronat, Bill Gates, co-fondator al companiei Microsoft Corporation, este desemnat, pentru al patrulea an consecutiv, drept cel mai bogat om din lume, conform clasamentului realizat de revista americană Forbes.  La cei 61 de ani, averea personală a lui Bill Gates este apreciată la 86 de miliarde de dolari.

Pe locul al doilea în clasamentul mondial, cu o avere de aproximativ 75,6 miliarde de dolari, se află un apropiat al lui Bill Gates, și anume investitorul și omul de afaceri american, Warren Buffett.

Deși în 2016 Amancio Ortega, președintele-fondator al trustului Inditex, era ocupantul poziției a treia în topul celor mai bogați oameni, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, spaniolul a fost detronat de Jeff Bezos, directorul companiei americane de comerț online Amazon, care deține o avere de 72,8 miliarde de dolari.

Nici afaceriștii din România nu se lasă mai prejos! Ion Țiriac deține titulatura de cel mai bogat român, fiind și singurul inclus în topul miliardarilor realizat de revista americană Forbes. În vârstă de 77 de ani, fost jucător profesionist de tenis, jucător de hochei, și actualmente un influent om de afaceri în Germania și România, businessman-ul deține o avere de 1,1 miliarde de euro, ocupând locul 1.795 la nivel mondial.

Pe locul al doilea în topul celor mai bogați români, se află frații Dragoș și Adrian Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman. Cei doi oameni de afaceri au o avere estimată de apoximativ 920-950 de milioane de euro.

Locul al treilea este ocupat de Ioan Niculae, deținătorul grupului de firme InterAgro. La cei 62 de ani ai săi, acesta deține o avere de nici mai mult, nici mai puțin de 600-700 milioane de euro.

În ceea ce privește topul pe națiuni, Statele Unite sunt pe primul loc, având un număr de 565 de miliardari, fiind urmată de China cu 319, Germania (114) și India (101).

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).