duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăSpecial GuestTheodor Şoptelea - de la licean direct pe platourile de filmare HBO

Theodor Şoptelea – de la licean direct pe platourile de filmare HBO

Theodor Şoptelea este puştiul din Botoşani de doar 18 ani, fără studii în domeniul cinematografiei, care a primit rol principal în Valea Mută. Totuşi, cum treci de la viaţa de liceu la miniserii produse de HBO Europe cunoscute în toată România?

Theodor Şoptelea

 

Ai doar 18 ani şi ai primit rolul principal în miniseria „Valea Mută”. Cum ai ajuns să primeşti rolul fără a fi terminat un profil de actorie?

Fiind în DramaClub (trupa de teatru a liceului în care învăţ), am ocazia să mă plimb cu trupa la multe festivaluri de teatru adolescent din ţară. La Ideo Ideis, un festival naţional de teatru tânăr din Alexandria, a ajuns şi gândul cu actoria în mintea mea şi tot acolo m-au văzut nişte oameni care m-au propus. Atunci jucasem “Harap-Alb”. Am fost sunat, am mers la casting şi asta a fost. Am fost la casting ca la plimbare, pentru că ştiam ce oameni au mai mers şi ştiam cât de buni sunt. Aveam şi am un respect mare pentru ei.

Theodor Şoptelea

 

A fost o întreagă mişcare anti-LGBTQ în România în ultimele luni. Ai primit reacţii negative după prima scenă cu Vlad din cabană?

Nu, nu am primit chiar nicio reacţie negativă. Ba chiar au fost multe surprinzător de entuziasmante. Asta m-a bucurat mult.

Presupun că ai fost entuziasmat când ai primit propunerea. A fost experienţa pe măsura aşteptărilor?

Da, din toate punctele de vedere. Practic, nici nu am avut prea multe aşteptări, pentru că nici nu ştiam ce aştetări să am. Şi aşa ar trebui să fie şi pe mai departe.

Theodor Şoptelea

 

În ce moment ţi-ai dat seama că vrei să devii actor?

Prin clasa a IX-a, a X-a. Niciodată nu am avut un moment decisiv. A venit treptat. Eram deja de ceva ani în trupa de teatru. Probabil, un element decisiv a fost Ideo Ideis. Anul ăsta, dacă merg, voi împlini 5 ediţii şi aş vrea să fiu acolo şi la aniversarea lor de 50 de ani.

Cum a trecut actoria de la o simplă pasiune la carieră?

Încă nu e carieră. Sper să nu treacă niciodată “cariera” peste pasiune cu meseria asta. 🙂

Theodor Şoptelea

 

Ce crezi că te prinde mai mult: filmul sau teatrul?

Nu cred că pot să spun că mă prinde nici una nici alta. O să încerc să alerg să le prind eu pe amândouă.

What’s next? Ai deja proiecte în desfăşurare sau te concentrezi pentru admiterea la UNATC?

Voi continua să fiu activ în trupă, e ultimul meu an. Şi am nevoie de timp pentru BAC şi admitere. Deci, deocamdată, nu am niciun proiect.


Noi l-am urmărit atât la Ideo Ideis, cât şi în miniseria de la HBO, ştim că tânărul promite foarte mult şi suntem foarte curioşi cum va evolua cariera lui.
Dacă nu v-a convins din cele spuse, şi sperăm că nu, îl puteţi urmări interpretându-l pe Filip, în Valea Mută. Şi cum zăpada stă să vă intre în case, ce alt moment mai bun să găsiţi?
Theodor Şoptelea
Sursă foto: Adevărul.ro

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.