vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriTest nou pentru masurarea glicemiei

Test nou pentru masurarea glicemiei

Cercetatorii americani au creat un nou aparat pentru masurarea glicemiei. Xinhua News informeaza ca aceasta noua tehnica este mult mai precisa decat cea folosita de majoritatea populatiei, care este uneori inexacta. Mai precis, noua tehnica poate diminua cu 50% erorile rezultatelor. Rezultatele testelor au fost publicate miercuri in jurnalul American “Science Translation Medicine”.

Noua tehnica presupune ca pacientii sa poarte timp de mai multe saptamani un aparat de monitorizare a nivelului de glucoza din sange. Rezultatele vor fi obtinute din datele inregistrate, alaturi de durata medie de viata a globulelor rosii, care vor fi extrase inainte ca aparatul sa fie indepartat.

''Ceea ce numim în prezent standardul de referință pentru estimarea nivelului mediu de glucoză din sânge nu este nici pe departe la fel de precis cum ar trebui să fie'', a declarat într-un comunicat John Higgins, cercetător-șef și profesor asociat la Harvard Medical School și patolog clinician la Massachusetts General Hospital.

 Echipa sustine ca inexactitatile din rezultate sunt cauzate de variatiile in ceea ce priveste durata de viata a celulelor rosii din fiecare organism. Higgins a explicat ca celulele rosii vechi absorb mai multa glucoza, iar celulele rosii noi mai putina.

Luand in calcul aceste variantii, echipa de cercetatori a dezvoltat o formula prin care sunt luate in calcul toate cele 4 elemente: durata de viata a celulelor rosii, nivelul glicemiei ajustat la durata de viata a celulelor, rezultatul testului standard A1C si nivelul glucozei exprimat prin monitorizarea continua.

Rata de eroare este redusa prin aceasta metoda la 1 din 10 cazuri. Diabetul este boala care afecteaza peste 422 de milioane de personae la nivel global, iar cunoasterea nivelului glicemiei poate ajuta la gestionarea afectiunii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).