sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessTechcelerator continuă să susțină startup-urile din România.

Techcelerator continuă să susțină startup-urile din România.

Techcelerator continuă să susțină startup-urile din România demarând cea de a patra rundă a programului de accelerare, astăzi, 26 martie, cu nouă startup-uri selectate dintr-un număr de 250 de aplicații inițiale, care vor beneficia de mentorat intensiv. Programul se va desfășura online. Startup-urile acestei runde, cu proiecte din zone precum HealthTech, FinTech, juridic, electronică, RPA sau lead generation pentru companii, sunt:

  • Aggranda creează roboți software care automatizează procesele repetitive din companii. În acest fel, Aggranda ajută angajații să câștige mai mult timp pe care să îl dedice unor activități cu o valoare adăugată mai mare, iar pe companii să scaleze mai rapid.
  • AMSIMCEL dezvoltă o platformă Software-as-a-Service (SaaS) pentru accelerarea etapei de verificare fizică a circuitelor integrate. Produsul se adresează fabricanților de circuite integrate (B2B) cărora le asigură cea mai bună viteză și precizie a verificării în vederea scurtării ciclului de dezvoltare/producție.
  • Credia.store: o platformă digitală de brokeraj de credite de consum, disponibilă pentru magazine fizice și furnizorii de servicii, care ajută la creșterea vânzărilor acestora și oferă un canal adițional de vânzare pentru bănci și instituțiile financiare nebancare.
  • DATA AGAINST DATA conectează utilizatorii persoane fizice cu orice operator de date personale, împuternicind alegerile acestora prin tehnologie și crescând încrederea în industria de date prin transparență.
  • Lab7 dezvoltă SmartCover, o pernă inteligentă de scaun de birou ce monitorizează postura utilizatorului și oferă indicații pentru a adopta o poziție corectă.
  • OncoChain: platformă inovatoare bazată pe blockchain ce facilitează colectarea datelor utile în cercetare, medicina personalizată și asistența medicală centrată pe pacient în domeniul oncologic.
  • Soleadify: motor de căutare pentru companii, folosit de echipe de marketing și vânzări pentru a-și găsi clienții ideali.
  • Voxi Kids: prima platformă care face conexiunea între logopezi și copii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru îmbunătățirea ascultării și pronunției.
  • YeParking: o soluție prin care se distribuie, închiriază, monetizează și se folosește eficient infrastructura de parcări dintr-un oraș. Aceasta include parcări rezidențiale, comerciale sau private.

Partenerul strategic al Techcelerator, GapMinder Venture Partners BV, a rezervat până la 1 milion de euro pentru investiții în cele 9 companii în schimbul unei cote din acțiuni. Companiile selectate au ocazia de a accesa și fonduri din partea TechAngels. În baza parteneriatului dintre cele două entități, GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară.

GapMinder Venture Partners BV a atins o valoare de peste 40 de milioane de euro și a investit până acum în 35 de companii. Fondul de investiții cu capital de risc este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții.

„Dincolo de finanțările inițiale și de posibilitatea de a accesa runde noi individuale, după evaluarea progresului realizat în timpul programului, startup-urile vor fi și în atenția unor business angels cu care noi și GapMinder colaborăm îndeaproape. Vom anunța fiecare dintre investiții pe parcurs”,  afirmă Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va dura până în luna iunie 2020, va fi susținut atât în București, cât și în Cluj-Napoca, în format virtual până la depășirea perioadei critice generate de pandemie. Programul se va desfășura cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

„Am avut 250 de aplicanți pentru acest batch, am preselectat 20 în cadrul unui bootcamp, din care nouă au fost acceptați în program, iar majoritatea dintre ei vor beneficia și de investiție. Suntem convinși că și aceste startup-uri vor avea o traiectorie ascendentă precum mulți alumni Techcelerator care au rămas în continuare foarte aproape de comunitatea pe care am creat-o și care crește permanent. Ne confruntăm cu o perioadă cu multe provocări, dar valoarea adăugată pe care o vom oferi participanților va rămâne aceeași. Mentorii și partenerii noștri sunt în continuare alături de noi. Doar felul în care vom lucra cu fiecare startup în perioada următoare va fi diferit pentru că, temporar, vom apela doar la soluțiile de comunicare online”, spune Cristina Țoncu, Managerul programului Techcelerator.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului respectiv și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă investiții suplimentare din partea altor investitori. 

27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).