sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriSimona, numărul 1, însă nu doar un număr

Simona, numărul 1, însă nu doar un număr

Atunci când Simona Halep ne bucură cu o reuşită, câştigând un meci, indiferent dacă în grupe sau în semifinale, susţinătorii adevăraţi  ii rămân alături şi atunci când trece prin perioade mai puţin plăcute: fie că este vorba despre o înfrângere sau o accidentare.

În sport, este ca şi în viaţă: trebuie acceptat că nu poţi câştiga chiar de fiecare dată, însă contează cum stii să pierzi, ce înveţi din această nereuşită de moment şi ce faci pentru a te ridica si a câştiga din nou.

În august, în semifinalele de la Cincinnati, Simona Halep a câştigat în două seturi, şi a învins-o astfel pe Aryna Sabalenka.

De atunci au urmat 4 înfrângeri consecutive in cadrul circuitului WTA.

După cum povesteşte Simona, ea a avut o accidentare  înainte de a participa la Wuhan, în timpul unui antrenament cu Petra Kvitova.

A fost acceptată direct in turul al doilea al competiţiei din categoria Premier 5, şi deşi înainte de meci spunea că se antrenase bine după U.S. Open unde rezultatul o nemuţumise, ambiţionând-o în acelaşi timp, a resimţit dureri de spate în timpul antrenamentului. După două yile de tratament părea că se simte mai bine, dar nu a reuşit să joace aşa cum işi dorea. Îi părea rău că a continuat totuşi jocul, forţându-se şi făcând în acest fel ca durerea să coboare şi pe picior.

A fost acuzată pe reţele de socializare de către foarte mulţi că a continuat să meargă si la Beijing pentru a primi acel bonus de 1 milion de dolari, care conform regulilor se oferă jucătoarei care termină sezonul precedent pe primul loc şi care participă apoi la toate turneele Premier Mandatory si Premier 5.

În urma rezultatului avut la Wuhan, în faţa Simonei a câştigat o jucătoare din Slovenia şi după retragerea de la Beijing, unde meciul era disputat cu o jucătoare din Tunisia, Simona Halep s-a întors în România, unde va face investigaţii şi astfel va şti dacă poate juca la Moscova între 15-20 octombrie.

Apoi în programul său se află şi Turneul Camioanelor de la Singapore.

Pentru cei interesaţi de câştigul financiar al Simonei, în 2018 acesta va fi de peste 7 milioane de dolari, dacă reuşeşte să joace la Moscova, primind astfel şi acel bonus substanţial.

In cazul punctelor câştigate de jucătoarea noastră şi care o menţin în top, distanţa faţă de jucătoarele de pe următoarele locuri este încă mare, dar în funcţie de rezultatul de la Beijing, aceasta ar putea să se micşoreze. Vom afla în curând.

Numărul, spre mândria noastră numărul 1 de 48 de săptămâni consecutiv, este totuşi ţinut în spate de un om, care poate avea şi perioade la care are nevoie de tratament sau odihnă sau chiar să abandoneze un meci sau să se retragă.

Nu este corect ca la fiecare rezultat care este altfel decât ne doream sau ne aşteptam, să ne transformăm în acuzatori, măcar noi, românii să o susţinem şi să o încurajăm, indiferent de rezultate.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).