sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriŞeful Volkswagen încearcă să împace investitorii după scandalul emisiilor

Şeful Volkswagen încearcă să împace investitorii după scandalul emisiilor

Matthias Mueller, şeful Volkswagen, a încercat să liniştească acţionarii după cel mai mare scandal din istoria companiei prin impunerea unor controale mai riguroase în interiorul grupului, pentru a se asigura că o problemă de asemenea magnitudine nu se va repeta.

Muller şi-a cerut scuze acţionarilor în prima întâlniră de la debutul crizei, care a şters peste 20% din valoarea de piaţă a acţiunilor, şi a reasigurat că se fac progrese în colaborarea cu autorităţile. El a spus că autorităţile de reglementare germane au aprobat revizuirea a încă un milion de automobile, ajungându-se astfel la un număr total de 3,7 milioane de vehicule.

„Ce s-a întâmplat nu mai poate fi dat înapoi. Ceea ce este însă în puternile noastre este să ne asigurăm că acţionăm într-o manieră responsabilă. Acesta este angajamentul nostru către dumneavoastră”, a spus Mueller, care a preluat rolul de CEO al Volkswagen în octombrie, după izbucnirea scandalului.

La ora transmiterii acestei ştiri Mueller şi restul managementului Volkswagen sunt încă în întâlniri cu boardul companiei, pentru a da explicaţii legate de modul în care a fost gestionată criza.

„Problema de guvernanţă corporativă la VW porneşte cu board-ul de supraveghere. Este o situaţie excepţională, şi credem că un audit extern, realizat de investigatori independenţi este necesar pentru a vedea cu certitudine unde s-a greşit”, a spus Hans-Christoph Hirt, co-CEO al grupului Hermes Equity Ownership Services.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).