vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriSecretar de stat: Fostele zone industriale din oraşele mici sunt mai uşor...

Secretar de stat: Fostele zone industriale din oraşele mici sunt mai uşor de abordat

Fostele platforme industriale din oraşele mici, aşa numitele brown field, care sunt deocamdată abandonate au un potenţial uriaş pentru dezvoltarea de parcuri industriale şi tehnologice, este de părere Mihaela Vrabete, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

”Oraşele mici şi mijlocii au foste zone industriale mai uşor de abordat, cu mai puţini proprietari. Oraşele mari profită de prezenţa universităţilor însă”, a spus oficialul la conferinţa ZF Birouri şi Rezideţial.

O altă problemă observată de ea în provincie este lipsa forţei de muncă şi migrarea acesteia spre câteva oraşe dezvoltate, ceea ce face dificile investiţiile în alte zone. Un exemplu în acest sens este oraşul Bistriţa, care suferă de lipsa angajaţilor specializaţi, după ce majoritatea tinerilor au ales să meargă la studii la Cluj şi rămân acolo.

”Universitatea tehnică din Cluj şi-a descentralizat anumite cursuri pe profilul cerut de companiile din zonă pentru studenţii din Bistriţa şi a început să organizeze anumite cursuri la Bistriţa. Ca soluţie pentru a reţine tinerii pe plan local”, a mai spus Vrabete.

 Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).