sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCe salariu a avut Nicolae Ceaușescu. Suma este incredibilă

Ce salariu a avut Nicolae Ceaușescu. Suma este incredibilă

Nicolae Ceaușescu, primul președinte al României, nu a avut niciodată cel mai mare salariu din perioda dictaturii sale, așa cum mulți, probabil , ne așteptam.  Petre Gigea, care a fost ministru de Finanţe şi consilier personal al fostului lider comunist, a dezvăluit suma pe care o încasa președintele.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Petre Gigea Nicolae Ceaușescu câștiga lunar suma în valoare de 15.000 de lei, primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei, iar miniştrii, mult mai puțin.

Petrea Gigea a menționat și faptul că salariul lui Ceaușescu din acea perioada când dolarul american era de aproape 30 de lei, valora 500 de dolari SUA pe lună.

Nicolae Ceauşescu este primul preşedinte al României, funcţie în care a fost învestit la 28 martie 1974. Ceauşescu, care la acea vreme avea 56 de ani, s-a remarcat în istorie prin dictatura sa comunistă față de cetățeni, până în 1989.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).