luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăStiriRobotul care canta si danseaza a ajuns la Timisoara.

Robotul care canta si danseaza a ajuns la Timisoara.

Cel mai faimos android din lume are o inaltime de peste doi metri si este numit “ Titan – The Robot” , robotul a fost adus la Timisoara in cadrul unui eveniment organizat la biblioteca Univeristatii Politehnica. Este un android controlat electronic si poate sa cante , sa danseze sa interactioneze cu publicul si sa rada.
Vicepresedintele Flex, Michele Monico a declarat ca evenimentul organizat are ca scop atragerea tinerilor pasionati de tehnologie si dezvoltarea departamentului de cercetare din Timisoara.
„Inteligenta artificiala şi tehnologia revolutionează lumea in care traim. Acesta este viitorul si avem nevoie sa tinem pasul cu evoluţia tehnologiei. Dacă la inceputurile diviziei de cercerare şi dezvoltare proiectele noastre erau in domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii si pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerinţele sunt pentru tot mai multe discipline. În acest context, dezvoltăm departamentul de la Timişoara, dorim să atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre oferă avantajul conectarii cu numeroase industrii şi cu specialisti din toata lumea”, a comunicat vicepresedintele Flex, Michele Monico.
Robotul a luat parte la mai multe evenimente in diferite locuri din lume , printre care si Romania in mai multe malluri din marile orase. „Dupa cum vad eu, dumneavoastra sunteti seful companiei aici. Pana acum nu am stiut de Flex, dar vad că lucrati în atat de multe domenii si cu atât de multe tehnologii. Dar eu as avea o cerere diferita, as dori o partenera pentru mine sa, nu mai fiu singur în viata. Vreau să o faceti pe Titania, cu care sa pot trai si eu fericit”, a spus robotul in Timisoara.
In cadrul companiei Flex din Timisoara lucreaza in prezent 4.300 de angajati si este cea mai mare fabrica a companiei din Europa.
„Compania Flex este prezenta în Timisoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajati, iar cresterea continua. Această crestere vizeaza si departamentul de Cercetare şi Dezvoltare. În acest departament în 2011 aveam un inginer, acum avem o echipă de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a sustine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de cariera ne dorim sa consolidam colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timisoara, sa sustinem proiectele de cercetare care ofera experienta si încurajeaza tinerii să se îndrepte spre acest domeniu”, a afirmat plant managerul Flex Romania, Adrian Dumbrava.
Reprezentantii companiei Flex si-au propus sa investeasca masiv in urmatorii ani in dezvoltarea departamentului de cercetare si inovare de la Timisoara.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.