sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessRestart Energy și Interlink Capital Strategies (SUA) vor investi 500 milioane de...

Restart Energy și Interlink Capital Strategies (SUA) vor investi 500 milioane de dolari în energie verde

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, a devenit partener într-un joint venture cu Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA) companie de consultanță și administrare a fondurilor pentru a dezvolta proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România și țările vecine, precum și pentru a lansa platforma RED în SUA.

Investiția din România va finanța planurile Restart Energy de achiziție și dezvoltare proiecte de energie regenerabilă de 500 MW de până la finalul 2025. Conducerea Restart Energy vrea să achiziționeze și să dezvolte în fiecare an 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală. Proiectele Restart Energy vor necesita investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Interlink va activa ca un consilier strategic pentru finanțarea acestor proiecte.

Prima companie din România care furnizează doar energie verde

Cele două companii au decis, de asemenea, să devină parteneri pentru extinderea Restart Energy pe piața americană prin lansarea în SUA a Restart Energy Democracy (RED) – o platformă online bazată pe tehnologia blockchain pentru tranzacționarea energiei care permite transferul peer-to-peer între producătorii de energie și consumatorii finali. De asemenea, cele doua entități vor lansa o franciza de business de energie (în format complet digital) și un sistem de credite de carbon pentru producția și consumul de energie regenerabilă. Platforma RED a fost lansată în 2019 în România, piața de proveniență a companiei și cea în care Restart Energy are cea mai mare bază de clienți – aproximativ 30.000 de clienți casnici și 5.000 de clienți companii.

„Prin acest parteneriat putem accesa capital din SUA și să accelerăm obiectivul Restart Energy de a furniza 1 Miliard KWh anual de energie regenerabilă accesibilă pentru 300.000 de consumatori din România și Europa până în 2025. Acest lucru va permite Restart Energy să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din producția de energie cu 750 mil.kg CO2 pe an astfel ca până în 2025 să devină primul furnizor din România care livrează 100% energie verde produsă local. În același timp, Restart Energy va putea să se extindă pe piața din SUA cu platforma sa inovatoare de blockchain având astfel acces la o piață matură și orientată către tehnologie, spune Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.

Tehnologia blockchain RED – o nouă abordare a pieței energiei regenerabile din SUA

„Restart Energy este o companie inovatoare, în avangardă prin modul în care combină aprovizionarea și marketingul, prin tehnologie, viziune și scop, făcând energia regenerabilă accesibilă tuturor. Ceea ce ne-a atras în acest parteneriat nu este doar RED – o platformă bazată pe tehnologia blockchain – ci și antreprenorii și viziunea lor către proliferarea energiei regenerabile, o viziune compatibilă cu misiunea Interlink. Modelul de business al RED va aduce în SUA o

abordare nouă, mai bună, a modului în care este finanțată, produsă și consumată energia regenerabilă. Acest fapt ne face să credem că va îmbunătăți accesul la energie verde și, în cele din urmă, va ajuta mediul înconjurător. În paralel, investiția în planurile Restart Energy din Europa ne va permite să dezvoltăm și alte proiecte asemănătoare, mai ales că Restart este deja activ în România și Serbia și intenționează să se extindă anul acesta în Germania și Spania”, afirmă Alan Beard, managing director Interlink.

Alan Beard, managing director Interlink

Acest parteneriat se desfășoară prin Restart Energy Innovative Technologies AG (REIT AG), o societate din Elveția – parte din grupul de companii Restart Energy. REIT AG este un ecosistem de inovație care finanțează și dezvoltă proiecte de tehnologie în energie.

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

Despre Interlink Capital Strategies

Interlink Capital Strategies este o companie de administrare a fondurilor, consultanță în management și consultanță financiară. Înființată în 1994 și cu sediul în Washington, DC, compania este specializată în finanțarea piețelor emergente, energie regenerabilă și dezvoltarea afacerilor. Fondul este expert în programe de incluziune financiară, diminuarea riscului și dezvoltarea oportunităților de afaceri și/ sau finanțarea acestora cu programe guvernamentale de creditare / investiții la nivel mondial.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).