vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriReacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7%...

Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit. ”În varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”

BVB a reacţionat imediat după Brexit, ieşirea Marea Britanii din UE, principalul indice, BET, înregistrând o pierdere de 6%, notează Ziarul Financiar.

Potrivit Ziarul Financiar, scăderea este în ton cu bursele externe unde pierderile sunt masive.

Petrom, cea mai mare companie de la bursă, avea un minus de 7% la deschidere, iar Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune, avea un minus de 7,42%.

BRD  a scăzut cu 6,7%, iar Fondul Proprietatea cu 5,4%.

SIF-urile au un minus de 5,6%, SIF 3 înregistrând cea mai mare piedere, de 6,45%.

”Cred că în varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”, spune Marcel Barbălată, de la Intervam.

Indicele BET, referinţă pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut cu 5,5% la ora 10:00 (ora României) impactat de rezultatul din Marea Britanie. Bursa de la Londra s-a deschis la ora 10:00 ora României.

Astfel, BET a scăzut de la 6.500 de puncte cât încheiase şedinţa de ieri la 6.134 de puncte. De asemenea şi ceilalţi indici ai BVB sunt pe minus: BET-TR, minus 5,5%, BET-FI, minus 5,5%, BET-XT, minus 5,4%.

Brokerii spuneau că întreg impactul referndumului se va simţi pe pieţele bursiere astăzi şi că volatilitatea va fi excepţional de mare.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).