vineri, ianuarie 17, 2025
AcasăCareersPusa Rudeanu - Managerul care a pus pe picioare Spitalul din Buftea

Pusa Rudeanu – Managerul care a pus pe picioare Spitalul din Buftea

In 2010, medicul Pusa Rudeanu a fost numita manager al Spitalului Orasenesc Dr. Maria Burghele din Buftea, un spital aflat intr-o faza neperformanta la vremea respectiva, avand doar trei specialitati: obstetrica-ginecologie, interne si chirurgie, plus trei cabinete in ambulatoriu. Cu o experienta medicala de peste 21 de ani petrecuta, in cea mai mare parte, la serviciul de urgenta prespitaliceasca, medicul Pusa Rudeanu stia ca ceea ce urma sa realizeze la Spitalul din Buftea nu va fi usor. Incepe astfel, o perioada de incercari continue de a revitaliza spitalul, prin solicitari la Ministerul Sanatatii, Casa de Asigurari, cautand sponsori care o puteau ajuta sa faca din spitalul pe care il gasise, un spital de referinta, recastigand increderea oamenilor si dotandu-l corespunzator.

Dupa o perioada de aproximativ noua luni, Spitalul din Buftea beneficia deja de o camera de garda noua, cu aparatura laparoscopica recenta. A fost un motiv de bucurie in plus performanta pe care doctorul Andrei Muller-Funogea si alti medici din spital, carora li s-au alaturat medici invitati de la Spitalul Giulesti, aceea de a efectua o operatie in premiera nationala, in aria uro-ginecologiei. Spitalul intrase pe un fagas bun, reusind sa castige increderea oamenilor si capatand din ce in ce mai mult contur, prin dotari semnificative.

Avantul tuturor a fost stopat de legea din 2011 aprobata de Guvern,  prin care s-a decis inchiderea a 67 de spitale cu frecventa redusa si transformarea lor in camine pentru batrani, urmand ca acest proiect sa fie finantat de catre Guvern. Desi putea sa accepte situatia care ii asigura in continuare pozitia de manager, medicul Pusa Rudeanu a decis ca a investit prea mult in ceea ce devenise proiectul vietii sale si a continuat sa lupte pentru pastrarea spitalului cu tot ceea ce insemna el, cu atat mai mult cu cat reusise sa-i ridice mult nivelul dupa cateva luni de cand il conducea.

A urmat un an de lupta continua, medicul sustinand ca i-a trebuit si o doza de nebunie si de inconstienta sa creada in continuare in victoria sa. Cu spitalul fara pacienti, cei cativa medici au continuat zi si noapte sa lupte pentru a gasi o cale prin care sa readuca la viata un spital care intrase deja pe o panta ascensionala. Solutia a venit dintr-un detaliu care le scapase din vedere celor din conducerea spitalului si anume, faptul ca legea era aplicabila doar pentru anul 2011. Astfel, in 2012, speranta redeschiderii spitalului capata contur, pe 31 mai 2012, spitalul primind avizul Ministerului Sanatatii pentru reinceperea functionarii institutiei ca spital si nu camin de batrani, iar pe 1 octombrie, se incheia deja contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Ceea ce a urmat a fost realizarea unui vis, acela de a vedea Spitalul din Buftea functionand cu o echipa formata din 20 de medici si 47 de cadre medii, un spital renovat complet si dotat la nivelul standardelor europene. De asemenea, aria de expertiza in spital s-a extins, adaugandu-se sectii noi, precum cardiologie, pediatrie, diabet, nutritie si boli metabolice, neurologie prin ambulatoriu, spitalizare de zi si spitalizare continua.

Sigur, nu este suficient, dupa spusele doamnei Pusa Rudeanu. Spitalul inca mai are nevoie de infiintarea unor noi compartimente de oncoginecologie, urologie si recuperare medicala. Un bilant realizat de institutie reliefa ca aproximativ 35 000 de pacienti au beneficiat de serviciile spitalului si 500 de copii s-au nascut in Maternitatea Buftea, in 2013. De atunci, lucrurile au evoluat spre si mai bine. Printre cele mai recente realizari ale managerului, se afla si echiparea completa a unui laborator de analize, acreditat RENAR si faptul ca, din 2014, acesta are un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Ilfov, precum si un sistem de endoscopie de ultima generatie.

Managerul Pusa Rudeanu spune ca se simte rasplatita pentru toata implicarea si munca directionata catre acest spital, prin faptul ca spitalul este din nou frecventat de tot mai multi pacienti incantati de modul in care sunt tratati, de recunostinta medicilor care considera Spitalul din Buftea un loc in care isi pot face meseria la un nivel ridicat, precum si in satisfactia pe care o simte atunci cand constientizeaza ca putea oricand sa piarda un proiect care, iata, a devenit un loc esential pentru oamenii din zona Buftea.

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT