duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăLife StylePrimul eveniment dedicat dansului contemporan din Europa Centrala si de Est se...

Primul eveniment dedicat dansului contemporan din Europa Centrala si de Est se va tine la Bucuresti

Intre 1 si 6 noiembrie, Centrul National al Dansului Bucuresti va gazdui editia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie. Evenimentul este organizat in parteneriat cu East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) si se va intitula „RE//Dance”.

Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Ungaria si Romania sunt tarile care vor evolua in spectacole si performance-uri. Organizatorii isi doresc ca aceasta bienala sa fie o intalnire de o saptamana a mai multor elemente.

„Editia din 2016 a Bienalei Regionale de Coregrafie e una pilot, e mai ales o intalnire – a publicului cu artisti si tipuri de coregrafie in acelasi timp noi si familiare, din Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Ungaria (si, evident, Romania), a scenei locale cu producatori si artisti est-europeni, a teoreticienilor cu practicienii.“ – Iulia Popovici, curatorul bienalei.

Managerul CNDB, Vava Stefanescu, explica motivul pentru care au ales o bienala a coregrafiei contemporane intr-o epoca in care festivalurile se tin lant. Mai mult, aceasta crede ca pana in 2019, Bienala Regionala de Coregrafie din Bucuresti va ajunge la nivelul Bienalei de la Lyon.

„De ce o bienala a coregrafiei contemporane, intr-o epoca in care festivalurile se ţin lant? Pentru publicul romanesc, pentru publicul curios, pentru publicul de dans contemporan, pentru publicul CNDB. De ce? Pentru ca aceste publicuri sunt mai greu de deplasat şi e mai usor sa deplasezi sferele creative din tarile partenere. (…) Iar până la editia din 2019 speram sa ajunga de talia Bienalei de la Lyon, cu atat mai mult cu cat speram ca va avea loc in proaspat inaugurata Sala Omnia. Editia-pilot din 2016 prezinta sase zile de spectacole inedite (one-time only!), dezbateri si mese rotunde ce se aduna sub ideea de legitimare a dansului contemporan in regiunea est-europeana.” – Vava Ştefănescu, managerul CNDB.

Evenimentul „RE//Dance” se va desfasura la Sala Stere Popescu, de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82. Accesul la spectacole şi performance-uri costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), iar la evenimentele conexe intrarea este liberă. Biletele sunt disponibile online pe www.kompostor.ro. Programul poate fi accesat pe www.cndb.ro.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.