sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriPrimul barbat propus pentru titlul de "Femeia anului" de catre Glamour

Primul barbat propus pentru titlul de „Femeia anului” de catre Glamour

Solistul Bono este primul barbat care ajunge pe lista de “Femeia anului”. Cunoscuta publicatie Glamour a luat aceasta hotarare prin prisma implicarii sale in lupta pentru egalitatea dintre sexe. Totusi, cantaretul va avea titlul de “Barbatul anului”.

Reprezentantii revistei Glamour au anutat marti ca Bono, cunoscut si pentru operele sale de binefacere va fi primul barbat din istoria de 36 de ani a revistei care va fi inclus pe shortlist-ul pentru decernarea trofeului anual de “Femeia anului”.

Publicatia a mai precizat si ca pana acum nu au fost luati in considerare barbatii, deoarece trofeul este menit sa celebreze femeile din intreaga lume, ci nu barbatii. Totusi, cand Bono, ”o importanta vedeta rock, care ar putea face orice, decide sa se concentreze asupra drepturilor femeilor si fetelor din intreaga lume — ei bine, acest lucru merita celebrat. Suntem mandre sa-l numim pe rock-starul Bono primul nostru ‘Barbat al Anului’ ”, se arata in mesajul celor de la Glamour.

Unul dintre cele mai puternice argumente pe care le ofera revista este acela ca in 2015 artistul a lansat campania “Poverty is sexist” – „Saracia este Sexista”. Prin aceasta, Bono oferea educatie, servicii medicale, drepturi civile,  protectie impotriva abuzurilor  si oportunitati de afacere femeilor sarace din intreaga lume.

Campania a fost initiata de organizatia ONE, creata de artist in 2004 pentru lupta impotriva saraciei si bolilor din Africa.

Artistul a multumit revistei, insa a precizat ca nu merita aceasta distinctie. El a mai declarat pentru Glamour ca lupta pentru egalitatea dintre sexe nu va putea fi castigata decat daca barbatii vor lupta alaturi de femei.

”Suntem responsabili in mare parte pentru această problema, asa ca trebuie sa ne implicam in gasirea de solutii”, a subliniat vedeta. ”Putem face mult mai mult decat credem. Liderii sunt responsabili fata de noi toti. Daca nu sustin femeile si fetele, dati-i jos din functii”, a mai adaugat acesta.

Gala de decernare va avea loc pe 14 noimebrie.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).