vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriPrima masina electrica low-cost va fi produsa in Romania

Prima masina electrica low-cost va fi produsa in Romania

Macheta primei masini low-cost electrice a fost prezentata in premiera mondiala la Cluj-Napoca, joi seara. Masina electrica “Go4two” va costa putin peste 5.000 de euro si va avea 3 roti.

Prototipul, care va fi produs 100% in Romania, a fost prezentat in cadrul Festivalului de arte digitale Clujotronic, organizat de Institutul francez si Centrul Cultural German din Cluj. Henri Jonckheere, directorul firmei belgiene care coordonează proiectul maşinii electrice, sustine ca isi doreste sa mentina pretul acestora cat mai scazut.

„Ţinta acestei maşini este să fie cat mai accesibilă. Vrem ca pretul să fie în jur de 5.000-5.500 de euro, în varianta pentru doi oameni. Este o maşină de dimensiunea unui Smart, o poţi parca perpendicular pe trotuar, are o autonomie de 100 de kilometri şi, cu o baterie suplimentară de 700 de euro, atinge 200 de kilometri”, a declarat Henri Jonckheere.

Incarcarea bateriei de tip litiu-ion se va face intre 15 minute si 3 ore. Primarul Clujului, Emil Boc, care a fost prezent la festival, a declarat ca municipalitatea va sustine acest proiect.

”Avem în vedere ca benzile dedicate transportului în comun să poată fi folosite şi de maşinile electrice pentru a încuraja transportul ecologic în oraş. De asemenea, vom crea staţii de alimentare cu prize pentru încărcarea bateriilor acestor maşini”, a spus el.

In Cluj exista deja doua supermarketuri care au deschis statii de alimentare cu energie electrica, ceea ce va face ca masinile electrice sa nu intampine dificultati in oras.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.