luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăStiriPreţurile locuinţelor din Marea Britanie ar putea scădea pentru prima oară din...

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie ar putea scădea pentru prima oară din 2012​

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie sunt pe cale să scadă pentru prima oară din 2012, în condiţiile în care incertitudinea dinaintea votului pentru Brexit şi o nouă taxă pe proprietăţi au lovit puternic piaţa imobiliară, scrie Bloomberg.

Preţurile locuinţelor din Londra deja începuseră să scadă, însă la nivel general în cadrul Marii Britanii se observă o uşoară tendinţă de creştere. Totuşi, tot mai mulţi analişti estimează că preţurile vor scădea în condiţiile în care votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, de pe 23 iunie, se apropie rapid.

Cererea pentru locuinţe a scăzut în cel mai rapid ritm din 2008. Numărul de locuinţe vândute a scăzut pentru a doua lună consecutiv, iar pe termen lung se estimează că închirierile vor creşte cu 4,7% anual,
pentru următorii cinci ani.

Incertitudinea legată de referendum afectează şi investiţiile şi piaţa muncii din Marea Britanie. Banca Angliei şi mai multe instituţii şi personalităţi, inclusiv premierul David Cameron şi ministrul de finanţe George Osborne, au avertizat de efectele negative pe care Brexitul le-ar putea avea asupra Marii Britanii.

 Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.