5 grupe de balet clasic și 4 de dans modern. În total, 140 de de suflete. Un singur coregraf: Viviana German Potlog. Ei sunt cei care au reușit să scrie Feeria Florilor, un spectacol remarcabil ce a avut loc pe 12 iunie, pe scena Teatrului de pe Lipscani, eveniment organizat de Centrul MiniMe al Fundației Nadia Comăneci.
Grație și putere. Eleganță și încredere. Emoție și stăpânire de sine. Pasiune și bucurie! – așa ar putea fi descris în câteva cuvinte spectacolul în care au performat 140 de balerine și dansatori, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, îndrumați și încurajați de către coregraf Viviana German Potlog.
Cunoscuta coregrafă s-a întrecut pe sine în acest an, coordonând 140 de copii într-o sincronizare excepţională, îndelung aplaudată de public.
Lacrimile din ochii celor 500 de spectatori, de la finalul spectacolului, vorbesc de la sine despre reușita acestui eveniment.
În deschiderea show-ului de excepție, coregraful a pregătit două surprize. Doi dansatori au încântat publicul, pe acordurile lui Dan Spătaru (Tu, eu și-o umbrelă) și Ana Gabriel (Eres todo en me), iar un fost dansator a interpretat o melodie care ne-a adus tuturor aminte de copilărie.
„Am ales să predau ștafeta și să deschidă Feeria doi parteneri, Amalia Miclea și Cristian Tunea, urmați de surpriza mea, fostul dansator Robert Roca, care acum e cântăreț. El a interpretat melodia Mihaelei Runceanu: Să fim copii”, a spus extrem de bucuroasă și mândră de elevii săi, coregraf Viviana German Potlog.
Apoi, au urcat pe scenă, rând pe rând: orhidee, flori de „Nu mă uita”, maci, panseluțe, ghiocei, lalele, trandafiri, garofițe, bujori. Nu degeaba spectacolul s-a numit Feeria Florilor.
Munca din sptale acestui spectacol a fost titanică, deși puțini se gândesc la aceste aspecte. “Imaginați-vă cum ar arăta un puzzle superb ce ilustrează cel mai frumos loc din lume, dar căruia îi lipsește o piesă. Ar fi incomplet. Am muncit mult ca acest lucru să nu se întâmple în spectacolul nostru. Și asta mi-a răpit câteva luni, dar când vezi răsunetul de care a avut parte, nu mai contează. În linii mari, ca să vă puteți face o idee, un spectacol de acest gen are nevoie de o sală pe măsură, cu un anumt tip de scenă. Apoi, am avut nevoie de o temă și m-am oprit în acest an la Feeria Florilor. După aceea, am început să gândesc costumația pentru fiecare grupă în parte și așa am ajuns să avem pe scenă ghiocei, panseluțe, maci, orhidee, garofițe, lalele, flori de „Nu mă uita”, bujori și trandafirași.
Și alegerea melodiilor este o muncă titanică. Iar crearea coregrafiilor este cu mult mai grea. Înainte de a lua decizia, trebuie să ai în vedere ce se potrivește fiecărei grupe, ce le place, dar și cât pot duce. E important să ai în vedere fiecare detaliu și să-i acorzi atenție. E de ajuns să scapi un element și să nu mai ai parte de acel peisaj superb de care vorbeam la început”, a explicat Viviana German Potlog.
“Profesorul pe care fiecare părinte și l-ar dori pentru copilul său. Bun comunicator, dedicată, plină de pasiune, știe exact ce trebuie să facă și cum trebuie să procedeze pentru a face ochii copiilor să strălucească! Sădește în sufletele celor mici, cu blândețe și profesionalism pasiunea pentru balet, iubirea pentru mișcare și încrederea în forțele lor. Tocmai de aceea este pur și simplu adorată de copii! Un OM minunat!, a spus Eugenia Vasii, mămica balerinei Amelia Maria Vasii, despre coregraful Viviana German Potlog.
O altă mămică a completat: „Este un om frumos cu suflet de catifea”.
Toată munca coregrafei nu este în zadar. Elevii, dar și părinții, o iubesc pe „Vivi”, așa cum o știu toți pe Viviana German Potlog.
Am stat de vorbă și cu Iuliana Roca, managerul Centrului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci.
Întrebată ce este mai greu: să organizezi un spectacol sau să-ți vezi fiul cântând, pentru prima data, în fața a 500 de oameni, Iuliana Roca a mărturisit că este foarte greu să facă o astfel de comparație: “Ooo, greu! Nu cred că pot să fac o astfel de comparație. Fiecare parte are doza ei de emoții. Când ești în spatele unui astfel de eveniment trebuie să te asiguri că toate detaliile sunt puse la punct. Îți dai seama că nu poți să pierzi ceva din vedere – sală, lumini, parteneri, cortina, totul. Uite, spre exemplu, inclusiv la scenă ne-am gândit să fie spălată fără să fie folosiți detergenți care să nu o facă lucioasă, pentru că ar fi fost riscant pentru copii, ar fi putut aluneca în timpul dansurilor. Răspunzi cumva de toți copiii, dar și de mulțumirea părinților și prietenilor veniți să îi privească”, explică Iuliana Roca.
“Cât despre a fi mamă, să îți vezi copilul prima dată, singur pe o scenă mare, în fața a 500 de oameni… este incredibil de greu! Recunosc că mă gândeam înainte <Doamne, să nu se blocheze, să nu se încurce!>. Nici nu mă puteam gândi la o astfel de situație. I-am spus înainte însă că dacă se întâmplă să uite vreun cuvânt să meargă înainte cu cântecul, să nu se oprească. A fost însă mai stăpân pe emoții decât mine și și-a dus numărul până la capăt foarte bine. Am fost tare mândră de el. Doar că, știi, fiind încă spectacolul la început, mi-am permis să mă bucur cu adevărat și să îmi arăt sentimentele abia după ce s-a încheiat toată feeria. Când am văzut că a ieșit totul bine, nu doar prestația copilului meu, și am avut acel sentiment de deplină mulțumire”, a adăugat managerul Centrului MiniMe.
Sponsorii acestui eveniment au fost: Orange, Tymbark, Alka, Chipita, Sloop, Family Care, Boomerang, Aqua Carpatica, Fabrica de Sandwichuri, Jolly Kids, Atelierul Orădean de Săpunuri 100% naturale făcute manual Skin Novels, iar partenerii media: Realitatea TV, Evenimentul Zilei, Smart & Happy Child, Careers Business, Fashion Premium Magazin, Star Junior și iulianaroca.ro.