vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessPeștișorul vorbitor și piatra de companie au îmbogățit inventatorii

Peștișorul vorbitor și piatra de companie au îmbogățit inventatorii

Multe dintre invențiile care au apărut de-a lungul timpului, au schimbat lumea și au adaptat-o la noi condiții de supraviețuire. Unele dintre ele însă, au avut ca scop nu doar simplificarea existenței, ci  au și generat  profituri însemnate inventatorilor lor.

Unele dintre invențiile banale și aproape inutile, dar reprezentative au  adus câștiguri frumoase celor care s-au gândit primii la ele.  Iată, mai jos câteva dintre astfel de inventii:

Peştişorul vorbitor

Produsul a fost creat în anii ’90 de o companie de jucării din Texas, SUA. Între 1990 şi 2000, a adus milioane de dolari producătorului.

Este un peste din plastic ce simulează un trofeu pescăresc, agăţat pe perete, pe un suport de leme . Ceea ce-l remarcă  este un buton cu senzor, care de îndată ce-l acționezi peştele întoarce capul spre ține şi spune diferite fraze scurte (“Du-mă la râu”, “Hello”, ori cântă refrenul “Don`t worry, be happy”).  “Peştisorul vorbăreţ” a fost o idee de afaceri genială pentru compania producătoare.

Piatra de… companie

 

Este o invenție a lui Gary Dahl, din anii ’70 care a lansat în glumă ideea de a “îngriji” o piatră în locul unui animal de companie. Nu a stat foarte mut pe gânduri și a produs o piatră într-o cutie de carton, cu găuri pentru a nu se asfixia şi cu o broşură din care clientul învăţa cum să aibă grijă de “piatră lui de companie”.

În şase luni, “pietrele de companie” s-au vândut atât de bine încât Dahl a devenit milionar în dolari (1,5 milioane de pietre vândute). După 1975, piatra de companie nu a mai avut vânzări și a dispărut de pe piata.

Cartea fără cuvinte

Cartea denumită „Tot ce ştiu bărbaţii despre femei”, a fost creată de scriitorul și umoristul scoțian,  Alan Francisc. Nu se știe perioada când scriitorul a inventat-o, dar cert este că în 1995 opera a văzut lumina tiparului. Cartea fără cuvinte, dar şi fără poze, s-a vândut cu aproape 4 dolari, în milioane de exemplare la vremea respectiva.

Cartea fără cuvinte este cumpărată în special de femei pentru a fi făcută cadou partenerilor, ca o glumă uşor sarcastică. Încă se mai găseşte la vânzare pe Amazon şi alte site-uri de profil.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).