vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriPensiile cresc din nou de la 1 ianuarie 2018.

Pensiile cresc din nou de la 1 ianuarie 2018.

O veste care cu siguranta va aduce zambetul pe buze tuturor pensionariilor este faptul ca de la 1 ianuarie 2018 , pensiile vor creste din nou. De aceasta data, marirea va fi de 10 la suta  a punctului de pensie.

,,Legea este un pic amânată în sensul că acum se fac toate calculele necesare, dar asta nu înseamnă că anul viitor nu vor fi creșteri de pensii pentru români(…)la ora actuală suntem în lucru cu elaborarea unei ordonanțe de urgență. A ieșit astăzi(marți n.r) din minister și este în avizare la Finanțe, iar săptămâna următoare urmează să primească și avizul Consiliului Economic Social(…) Această ordonanță se referă la majorarea punctului de pensie pentru anul viitor la 1.100 de lei și la creșterea pensiei sociale minime la 640 de lei, exact cum scrie în programul de guvernare”, a comunicat ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul a mai mentionat si : „De anul viitor, se aplică punctul de pensie conform programului de guvernare, care este 1.100 de lei, de la 1 iulie 2018. După care, se va face o recalculare la fiecare pensie în parte”.

Noua lege care era asteptata sa intre in vigoare pe 1 octombrie 2017 a fost lasata pentru anul viitor in luna iulie. Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat faptul ca amanarea s-a produs pentru ca in momentul alcatuirii programului de guvernare „niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informaţiile”

Pensiile vor creste in anul 2018 o singura data comparativ cu anul acesta in care majorarea a fost facuta de doua ori.

Potrivit programului de guvernare punctul de pensie va creste anual : la 1 iulie 2018, la 1.110 lei; la 1 aprilie 2018, la 1.265 lei, la 1 aprilie 2020, la 1400 lei; la 1 octombrie 2020 , la 1775 lei.

Majorarea pensiilor trebuie aplicata anual in Romania deoarece preturile alimentelor si a utilitatilor cresc de la an la an. Pensionarii pe langa toate aceste cheltuieli mai au nevoie si de medicamente , care de multe ori sunt foarte costisitoare, de aici a aparut si nevoia de majorare a pensiilor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.