sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriParlamentarii britanici cer Guvernului să îi lase să voteze pentru Brexit

Parlamentarii britanici cer Guvernului să îi lase să voteze pentru Brexit

Guvernul britanic trebuie întâi să consulte Parlamentul înainte de a lua decizia de a părăsi Uniunea Europeană, spun peste 1.000 de parlamentari britanici, potrivit Bloomberg.

Votul istoric de luna trecută de a părăsi Uniunea Europeană a fost orientativ şi nu avea implicaţii obligatorii din punct de vedere legal, potrivit unei scrisori adresate de parlamentari săptămâna aceasta. Parlamentarii spun că ar trebui să fie lăsaţi să voteze liber, potrivit Actului Parlamentului, înaintea ca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona să fie demarat.

”Este o dovadă că rezultatul referendumului a fost influenţat de exagerearea unor fapte şi de promisiuni care nu pot fi livrate”, a spus Philip Kolvin, avocatul care a coordonat scrisoarea. ”Din moment ce rezultatul nu face decât să îngusteze şansele Marii Britanii, nu poate fi luat în considerare având în vedere că interpretările greşite şi promisiunile au fost factorul decisive care au contribuit la victoria taberei Leave”, a adăugat el.

Parlamentarii au spus guvernului să stabilească o Comisie Regală pentru a raporta beneficiile, costurile şi riscurile unui Brexit, înainte ca orice vot parlamentar să aibă loc. Ei au spus că trebuie să fie luate în considerare şi populaţia Scoţiei, Irlandei de Nord şi Gibraltar, care au votat să rămână în UE.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 

 


 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).