vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Octavian Dumitrescu, fondatorul CustomSoft, despre antreprenoriat, carieră, Eva e-commerce și provocările...

Cu Octavian Dumitrescu, fondatorul CustomSoft, despre antreprenoriat, carieră, Eva e-commerce și provocările tehnologice

Octavian Dumitrescu este un antreprenor român, CEO și fondator CustomSoft, companie de soft înființată acum aproape 14 ani, ce se remarcă prin doua direcții de business: e-commerce și soft personalizat. CustomSoft este specializat în dezvoltarea aplicațiilor business în domenii precum e-commerce, automotive, retail, distribuție, producție sau telecomunicații. Din pasiunea pentru e-commerce a fost creată platforma Eva e-commerce, platformă ce vine în sprijinul atât a retailerilor, cât și a clienților finali, acoperind cu ușurință nevoile de mobilitate, fiind disponibilă și pe mobil ca site responsive, dar și ca aplicație mobilă nativă. 

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Octavian Dumitrescu: „CustomSoft este proiectul meu de suflet care a luat naștere în urma dorinței de a mă dezvolta atât profesional, cât și personal. Am pornit inițial pe cont propriu, iar în prezent am construit o echipă solidă, bazată pe o viziune și valori comune.

Activitatea noastră se concentrează pe două direcții: e-commerce și soft custom (personalizat). Oferim servicii de dezvoltare atât web, cât și mobilă, analiza software, consultanță e-commerce și software, și testare automată. Pentru a veni în sprijinul clienților noștri, am dezvoltat o serie de parteneriate cu companii din domenii multiple, cum ar fi companii de curierat, de procesare a plăților online, producători și integratori de ERP, companii de marketing online, web design, SEO și altele.

Echipa este unul din elementele esențiale necesare pentru un business de succes, de aceea încurajăm foarte mult dezvoltarea personală la nivel individual. O echipă formată din oameni fericiți și împliniți pe plan personal poate realiza multe proiecte mărețe.

Satisfacția noastră profesională provine din mulțumirea clientului, scopul nostru fiind să construim parteneriate solide pe termen lung. Pentru ca produsele și serviciile noastre să aducă valoare pentru business-ul clientului, am pus la punct o serie de proceduri interne prin care ne asigurăm că tot ceea ce realizăm este la standarde înalte.”

Octavian Dumitrescu, CEO și fondator CustomSoft, la Retail Arena

C&B: Cum sună povestea carierei și afacerii dumneavoastră?

Octavian Dumitrescu: „Născut și crescut în București, m-am simțit mereu inspirat de oraș și de posibilitățile pe care le oferă. Fiind o fire curioasă, dar în același timp rațională, am fost mereu atras de domeniul IT, drept pentru care am început să îl studiez încă din perioada liceului. Am decis să continui aprofundarea cunoștințelor, așa că am urmat cursurile Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București.   

Cariera mea a început ca software developer în anul 2001, în al doilea an de facultate. Anul 2006 a fost anul în care viața mea s-a schimbat, am luat decizia de renunța la job-ul meu de senior software developer din cadrul unei companii ce se ocupa de softuri de business pentru a merge pe cont propriu. Atunci am fondat CustomSoft.

Schimbarea a fost una dificilă, la fel ca orice început, însă am reușit să fac față cu brio provocărilor. În prezent compania are capital integral românesc, o echipă tânără și clienți de pe mai multe continente. Suntem în plin proces de dezvoltare, iar pregătirea mea în domeniu mă ajută să înțeleg cât de importantă este cunoașterea noilor tehnologii și moduri de lucru.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Octavian Dumitrescu: „În copilărie nu știam la ce să mă aștept cu privire la viața de adult. A fost o perioadă simplă în care, ajutat de persoanele din jurul meu, am început să mă formez pentru a deveni persoana de astăzi. În adolescență am început să deprind pasiunea pentru domeniul tehnic, și tot atunci a început să mă intereseze pentru prima dată ce înseamnă antreprenoriatul. Mă consider perfecționist, de aceea a fost o provocare să îmbin aceste două domenii, însă consider că prin multă muncă și ambiție orice este posibil. Un antreprenor care dorește dezvoltarea afacerii trebuie să aibă și cunoștințe bune de management și psihologie, pentru a-l ajuta atât în interacțiunea cu clienții, cât și cu echipa.”

C&B: Activitatea vă aduce atât întâmplări pozitive, cât și negative. Care sunt cele mai numeroase?

Octavian Dumitrescu: „Aș putea spune cu bucurie că în activitatea noastră am avut parte de suficiente experiențe pozitive încât să le eclipseze pe cele negative. Deși ne-am confruntat și ne confruntăm în continuare cu provocări, considerăm fiecare client mulțumit ca pe o experiență pozitivă.

Întotdeauna am văzut experiențele negative ca pe niște lecții din care am avut de învățat. Suntem într-un proces continuu de îmbunătățire și încercăm ca pe viitor să nu repetăm greșelile anterioare.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Octavian Dumitrescu: „Pentru cei aflați la început de drum am un singur sfat: învățați cât puteți de mult, din orice și de la oricine. Citiți, informați-vă despre orice vă poate ajuta în business și nu numai, discutați cu cât mai mulți oameni, încercați să asimilați cât mai multe de la aceștia. Fiecare greșeală pe care o veți face reprezintă o lecție de viață, iar experiența se formează și cu ajutorul acestor lecții. Nu există rețete de succes, totul ține de multă muncă, pasiune și disciplină.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Octavian Dumitrescu: „Societatea românească este încă în plin proces de dezvoltare, așa că pe viitor vom fi martorii multor schimbări. Mediul de afaceri este și el foarte dinamic și se sincronizează cu societatea. De fapt, societatea suntem chiar noi, oamenii, așa că de noi depinde schimbarea în bine a acesteia. Carierele din România sunt diverse, și evoluează și ele odată cu mediul de afaceri.”

Octavian Dumitrescu, CEO și fondator CustomSoft, supplier presentation la EcomTeam

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).