luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Oana Niculae, despre dezvoltare în plină criză pandemică, oportunități și soluții.

Cu Oana Niculae, despre dezvoltare în plină criză pandemică, oportunități și soluții.

Oana Niculae deține, din perspectivă profesională, rolul de Country Leader Points of You® România, expert facilitator și mentor în cadrul acestui sistem pe care l-a implementat în spațiul autohton încă din 2014. În strânsă legătură, deține rolul de Leadership & Executive Coach în oportunitățile de evoluție create și oferite atât profesioniștilor din sfera dezvoltării umană, cât și antreprenorilor care înțeleg legătura de finețe între nivelul personal de dezvoltare și nivelul de performanță în activitatea proprie, cultivând congruența dintre self development, self management și self leadership în direcția de creștere.

C&B: Care sunt activitățile dumneavoastră și cui vă adresați?

Oana Niculae: „Sunt o umanistă contemporană, asta înseamnă că omul, mentalitatea, sistemele lui de funcționare actuale, evoluția și bunăstarea lui sunt în centrul activităților și preocupărilor mele. În cadrul Academiei Points of You®, susțin pregătirea profesională prin întâlniri de învățare experiențială, întâlniri care își propun, pe lângă integrarea instrumentelor profesionale în portofoliu, să stimuleze în mod creativ explorarea posibilităților încă neatinse și să-și clarifice alinierea între zona mentală și emoțională. În cadrul proiectelor personale create, scopul meu este să însoțesc creșterea viitorilor lideri, a profesioniștilor de succes din industria de dezvoltare personală. Programele și întâlnirile oferite sunt oportunități menite să susțină acești specialiști pasionați să devină liderii propriului lor sistem generator de valoare, atât pentru ei cât și pentru audiența lor. O a treia categorie de clienți sunt antreprenorii ce mă aleg ca partener în dezvoltarea propriului business, ajungând astfel să-și gestioneze ascendent universul interior și, în aliniere, devin game changeri în spațiul în care activează.”

C&B: Vă regăsiți în acest domeniu?

Oana Niculae: „Nu trebuia să fiu aici, privită fiind din exterior. Conform testelor de evaluare, eram potrivită ca profesor, ceea ce în parte sunt. Cariera a devenit o consecință a nevoii mele de învățare continuă și de contribuție (nu s-a regăsit în evaluări), de a înconjura oamenii în propria lor puternicire, iar afacerea a devenit o consecință a simbiozei între nevoia de a contribui și curiozitatea mea de creator și arhitect al propriei vieți. Desigur, asta nu a exclus efortul și disconfortul dezvoltării, efortul și disconfortul întâlnirii și acceptării de sine, efortul și disconfortul de a învăța să devin un manager de succes și un lider al spațiului creat, însă aceasta este prezența și expertiza pe care o aduc ca și combustibil în spațiile de creștere.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Oana Niculae: „Vreau sa fiu OM! Acesta era răspunsul meu la clasica întrebare: ce vrei să te faci când vei fi mare? A împuternicii omul, a-i reda propria-i încredere în sine, a-l susține să se infuzeze cu propria-i viziune și bucurie a vieții este un ROI important pentru mine, oricât de rigid, necunoscut sau abrupt ar fi traseul și timpurile – și ele sunt întotdeauna așa.

Recunosc în mine două componente aparent antagonice, dar mă simt exact așa, o visătoare pragmatică, sunt ancorată activ în realitate, perseverentă și proactivă, și în același timp foarte creativă și rezilientă, construind permanent un viitor onest, ca și cum l-aș face cadou copilului meu – la final de zi, ceea ce astăzi facem, oferim ca etalon generației următoare.”

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră și ce concluzii au rezultat?

Oana Niculae: „În primul rând, a crescut volumul datorită deciziei foarte rapide de a formata activitatea în online și, mai mult, de a crea noi întâlniri free, cu prezență generoasă și calitate constantă, prin care să putem însoții oamenii în această călătorie necunoscută și emoțională. De asemenea, a fost important pentru mine să fiu alături și de ceilalți profesioniști din comunitate, susținându-i cu materiale necesare, ședințe de coaching și mentoring astfel încât să-și poată continua activitatea.

Martie-Iulie am înregistrat creștere 200%, perioadă în care am mărit și echipa, august-început de octombrie scădere 25%, iar în acest moment observ o creștere aș spune sănătoasă, lentă și constant în urcare. Cel puțin asta este experiența mea.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Oana Niculae: „Sfatul meu este să ignore sfaturile și să-și apropie întrebările de specialiștii în dezvoltare.

Pe oricare dintre ei, în primul rând, i-aș felicita pentru curajul de a-și dori altceva, și pentru curajul de a nu știi. I-aș invita să-și descopere resursele de creștere ascunse în aceste începuturi și în propriile indecizii.

Pe oricare din ei, îi aștept să stăm de vorbă pentru a descoperi în continuare cum pot eu să contribui valoros traseului lor.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Oana Niculae: „Cred că societatea românească este una din cele mai reziliente din lume. Am dovedit asta, de-a lungul istoriei. În același timp, rezistența îți oferă și întărește doar statulul de supraviețuitor, nu de lider. Am senzația că majoritatea așteaptă mai degrabă să apară un lider, o voce, o prezență suficient de vocală, aparent abilă, cel puțin în demagogie, căruia să-i ofere frâiele și deciziile, astfel încât să se despovăreze de ele, în loc să-și asume răspunderea pentru ele.

Avem nevoie de conștientizare și maturitate în zona de leadership. Avem nevoie să ne educăm, reeducăm și să educăm sănătos în continuare pentru a integra o mentalitate de creștere. Avem nevoie să ne ancorăm în valori sănătoase și să reînvățăm să ne asumăm deciziile care impactează și care aduc progres, nu în care să rezistăm sau să ne fie nouă bine azi. Avem nevoie de colaborăm deschis și să ne asumăm competiții oneste și transparente.

Cred cu tărie că avem potențialul și, foarte important, reziliența necesară să devenim și să ne devenim voci și prezențe marcante, putem deveni game changer-i economici și socio-politici dacă înțelegem și adoptăm procesul de dezvoltare prin care avem nevoie să trecem până acolo. Și asta se reflectă și în economie – avem resurse, invitația mea este aceea de a rafina, cultiva și de a ne educa nevoile noastre.

Cum facem toate astea? Începem cu noi înșine!”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).