vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriNumarul de masini ecologice vandute in Romania a crescut.

Numarul de masini ecologice vandute in Romania a crescut.

Ceea ce poate aduce schimbari majore pentru mediul inconjurator, mai ales in ceea ce priveste incalzirea globala este achizitionarea unor masini ecologice.Avand in vedere faptul ca numarul de masini achizitionate a crescut in ultimii ani si poluarea si toxicitatea emanata de catre acestea a atins un nivel mare. Masinile pe benzina sau pe motorina au un consum excesiv de carburant care dauneaza mediului in care traim.

Masinile ecologice – o alegere sigura pentru mediul inconjurator.

O schimbare pentru mediul inconjurator o poti aduce prin achizitionarea unei masini ecologice. Acestea au la baza hidrogenul iar ceea ce emite o astfel de masina este apa, motorul functionand doar pe baza reactiei intre oxigen si hidrogen. Viteza masinilor ecologice nu poate fi mai mare de 45 km pe ora , fiind ideala pentru traficul mereu aglomerat din Bucuresti iar cu un rezervor de hidrogen poti merge aproximativ 160 km. Pe langa faptul ca aceste masini nu polueaza mediul inconjurator un avantaj ar mai fi faptul ca consuma foarte putin.

O alta alternativa in cazul in care doriti sa protejati mediul inconjurator ar fi sa va deplasati la serviciu cu autobuzul, cu metroul , cu tramvaiul sau de ce nu, cu bicicleta. Toate aceste mijloace de transport sunt la indemana oricui si reprezinta o solutie atat pentru mediul in care traiesti cat si pentru a elibera traficul care se dovedeste a fi extrem de aglomerat in orice ora din zi.

Inca un dezavantaj in folosirea unui automobil zilnic este lipsa de miscare. Faptul ca de fiecare data cand pleci de acasa mergi numai cu masina si statul in trafic ore intregi duce la cresterea in greutate. Obezitatea fiind o cauza alarmanta care duce rapid la deces. Medicii recomanda sa faceti miscare  30 de minute pe zi. Statul la birou 8 ore pe zi si mersul cu masina duc la un ritm de viata sedentar care sporeste obezitatea si creeaza probleme de sanatate.

In Romania s-a constat o crestere destul de mare in achizitionarea automobilelor. In primele cinci luni ale anului 2017 au fost achizitionate 717 de masini ecologice noi. Acest fapt demonstreaza ca romanii sunt tot mai interesati de protejarea mediului inconjurator. In mod clar o persoana care se decide sa achizitioneze o masina ecologica o face pentru a ajuta in lupta impotriva poluarii mai ales ca preturile unui astfel de automobil variaza intre  18.400 si 24.850 de euro. Pretul variaza si in functie de marca automobilului.

Daca esti o persoana pentru care mediul in care traiesti conteaza, atunci cu siguranta vei opta pentru achizitia unei masini ecologice. Mai ales ca numarul mortilor din cauza poluarii mediului inconjurator a crescut in ultimii ani. Un sudiu arata  ca in anul 2010 aproximativ 3,2 milioane de persoane au murit din cauza poluarii aerului. In mod clar trebuie sa se adopte o masura care prin care sa se poata evita aceste situatii. Pentru combaterea poluarii se recomanda : sa folositi un combustibil mai putin poluant, sa va intretineti masina si sa mergeti cu ea in service ori de cate ori este necesar, sa evitati calatoriile inutile si sa conduceti cu viteze mici.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).